Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Μαϊ-2018 15:20

  Πρακτικά ΕΚΤ: Δυνατή μια περαιτέρω επιβράδυνση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Πρακτικά ΕΚΤ: Δυνατή μια περαιτέρω επιβράδυνση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη

  Η ανάπτυξη της ευρωζώνης θα μπορούσε να επιβραδυνθεί περαιτέρω και η αβεβαιότητα αυξάνεται, αλλά η ανάπτυξη της ευρωζώνης παραμένει σταθερή και ευρεία, αναφέρουν οι φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ στα πρακτικά της συνεδρίασης.

  Καθώς το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ύψους 2,55 τρισ. ευρώ, αναμένεται να λήξει το Σεπτέμβριο, οι φορείς χάραξης πολιτικής συζητούν εάν θα σταματήσουν τις αγορές ομολόγων ή θα διατηρήσουν το πρόγραμμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δεδομένης μιας απροσδόκητης επιβράδυνσης της ανάπτυξης και της αύξησης του πολιτικού κινδύνου, ιδιαίτερα στην Ιταλία.

  "Η αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές είχε αυξηθεί και θεωρείται δικαιολογημένη η επιφυλακτικότητα στην ερμηνεία των πρόσφατων εξελίξεων, επειδή η συγκρατημένη ανάπτυξη φάνηκε να είναι ευρεία, σε χώρες και κλάδους", ανέφερε η ΕΚΤ στα πρακτικά της συνεδρίασης της 26ης Απριλίου.

  "Μια πιο ισχυρή αποδυνάμωση της ζήτησης, κυρίως σε ό,τι αφορά τους εξωτερικούς παράγοντες, δεν μπορεί επομένως να αποκλειστεί".

  Για την ώρα, οι φορείς χάραξης πολιτικής υποβαθμίζουν τις ανησυχίες, υποστηρίζοντας ότι η ανάπτυξη είναι ακόμη ισχυρή και υψηλότερα της δυναμικής της ευρωζώνης, επομένως η ΕΚΤ θα μπορούσε να τερματίσει τις αγορές ομολόγων πριν από το τέλος του έτους.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων