Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Δεκ-2017 15:33

  Κίνα: Η νέα μεθοδολογία της ΕΕ κατά του ντάμπινγκ παραβιάζει τους κανόνες του ΠΟΕ

  Κίνα: Η νέα μεθοδολογία της ΕΕ κατά του ντάμπινγκ παραβιάζει τους κανόνες του ΠΟΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα ότι η νέα μεθοδολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά του ντάμπινγκ παραβιάζει τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

  Η Κίνα ελπίζει ότι η ΕΕ θα συμμορφωθεί αυστηρά με τους κανόνες του ΠΟΕ και θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της με καλοπροαίρετο και ολοκληρωμένο τρόπο, ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

  "Μόνο με την προστασία των πολυμερών εμπορικών συστημάτων μπορούν να εξυπηρετηθούν τα κοινά συμφέροντα όλων των χωρών", ανέφερε η ανακοίνωση.

  Την περασμένη εβδομάδα, η ΕΕ ανακοίνωσε τους νέους κανόνες κατά του ντάμπινγκ, καταργώντας την προηγούμενη διάκριση μεταξύ "οικονομικών της αγοράς και οικονομιών που δεν είναι της αγοράς" για τον υπολογισμό του ντάμπινγκ. Αντ' αυτού, οι κανόνες απαιτούν την απόδειξη της ύπαρξης μίας "σημαντικής στρέβλωσης της αγοράς" μεταξύ της τιμής πώλησης ενός προϊόντος και του κόστους παραγωγής του.

  Η έννοια της "σημαντικής στρέβλωσης της αγοράς" καθιστά δυνατό να ακολουθήσει η ΕΕ την προσέγγιση της υποκατάστατης χώρας (surrogate country), που επιτρέπει τη χρήση των τιμών και του κόστους παραγωγής σε μία τρίτη χώρα ή στη διεθνή αγορά για τον υπολογισμό της αξίας των προϊόντων από μία χώρα εξαγωγής.

  Το υπουργείο Εμπορίου είπε ότι η νέα μεθοδολογία δεν στηρίζεται στους κανόνες του ΠΟΕ και αποδυναμώνει την ισχύ του συστήματος του Οργανισμού κατά του ντάμπινγκ, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει η έννοια της "σημαντικής στρέβλωσης της αγοράς" στους κανόνες του ΠΟΕ. Η Κίνα επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων της στο πλαίσιο του μηχανισμού διευθέτησης διαφορών του ΠΟΕ και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα νόμιμα συμφέροντά της, ανέφερε το υπουργείο.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων