Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Δεκ-2017 23:49

  Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα πρέπει να επαναλάβει την ψηφοφορία για το φορολογικό νομοσχέδιο

  Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα πρέπει να επαναλάβει την ψηφοφορία για το φορολογικό νομοσχέδιο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων να περάσουν το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση μέχρι το τέλος της εβδομάδας βρήκε ένα αναπάντεχο εμπόδιο καθώς τρεις διατάξεις αντιβαίνουν τις ταχείες διαδικασίες που διέπουν το νομοσχέδιο και ως αποτέλεσμα η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα πρέπει να επαναληφθεί. Ειδικότερα, οι τρεις διατάξεις είναι ασύμφωνες με τον κανονισμό που είναι γνωστός ως "Byrd Rule", ο οποίος ορίζει ότι σε νομοσχέδια που αφορούν τον Προϋπολογισμό, δεν μπορούν να υπάρχουν μη σχετικές διατάξεις, με περιεχόμενο διαφορετικής φύσης.

  Ως αποτέλεσμα, οι τρεις διατάξεις – ήσσονος σημασίας – θα πρέπει να απαλειφθούν από το νομοσχέδιο, εκτός και εάν οι Ρεπουμπλικάνοι μπορέσουν να βρουν 60 ψήφους στη Γερουσία για να τις διατηρήσουν, σύμφωνα με τον Γερουσιαστή Bernie Sanders, ο οποίος είναι επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Προϋπολογισμού.

  Οι τρεις διατάξεις "στο καταστροφικό αυτό νομοσχέδιο παραβιάζουν τον κανονισμό", δήλωσε ο Sanders. "Πρόθεση μας είναι να υποβάλουμε ένσταση επί της διαδικασίας για να απαλειφθούν…  και να ζητήσουμε την επανάληψη της ψηφοφορίας στη Βουλή", πρόσθεσε.

  Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής ήδη προγραμμάτισαν νέα ψηφοφορία για το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να περάσουν το νομοσχέδιο. Οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν 52 θέσεις στη Γερουσία και δεν έχουν άλλα επιλογή από το να καταργήσουν τις τρεις διατάξεις που έχουν προκαλέσει την αντίδραση των Δημοκρατικών.

  Διαβάστε ακόμη: 

  *Πράσινο φως στο φορολογικό νομοσχέδιο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων