Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Δεκ-2017 16:52

  Weidmann: Πρώτα μείωση των "κόκκινων" δανείων, μετά Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο

  Weidmann: Πρώτα μείωση των "κόκκινων" δανείων, μετά Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Δημήτρη Κατσαγάνη 

  Την μείωση της συμμετοχής των τραπεζών στα "κόκκινα" δάνεια, πριν την "κοινοτικοποίηση" των φορτίων υπό ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο πρόταξε ο πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann μιλώντας σήμερα σε ημερίδα του διεθνούς club των οικονομικών συντακτών στη Φρανκφούρτη.

  Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας σημείωσε πως "πριν σκεφτεί κανείς την κοινοτικοποίηση των  φορτίων  υπό την σκέπη ενός  Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου θα πρέπει οι τράπεζες να μειώσουν τη συμμετοχή τους στα επισφαλή δάνεια". 

  Επίσης, o κ. Weidmann τόνισε ότι "η  νομισματική ένωση θα μπορέσει να αντιμετωπίσει σε μόνιμα βάση τις  κρίσεις, μόνο εάν η μεταφορά κινδύνου οδηγεί σε διαδικασία  λήψης αποφάσεων".

  Σύμφωνα με τον ίδιο, "οι υφιστάμενοι τομείς πολιτικής για τους οποίους δαπανώνται πόροι από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. θα πρέπει επίσης να εξετάζονται με κριτικό πνεύμα''.

  O κος. Weidmann τόνισε πως θεωρεί "αναγκαία και σκόπιμη  μια διευκόλυνση της  διαδικασίας σταθεροποίησης", προκειμένου "να αμβλυνθούν οι ασύμμετρες διαταραχές" στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων