Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 16-Δεκ-2017 11:52

  Hammond: Το Λονδίνο θέλει μια ειδική συμφωνία για τις εμπορικές σχέσεις με την ΕΕ

  Hammond: Το Λονδίνο θέλει μια ειδική συμφωνία για τις εμπορικές σχέσεις με την ΕΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε σήμερα ότι είναι πιθανόν η χώρα του να θελήσει να διαπραγματευτεί μια ειδική συμφωνία για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο, ο Χάμοντ τόνισε ότι αναμένει πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει μια εμπορική συμφωνία που δεν θα είναι ένα "μοντέλο Καναδά", αναφερόμενος σε μια συμφωνία αντίγραφο αυτής που σύναψε πέρυσι η Ευρωπαϊκή Ένωση με τον Καναδά.

  "Έχουμε ένα επίπεδο εμπορίου και εμπορικής ολοκλήρωσης με την 'Ενωση των 27 που είναι διαφορετικό με την κατάσταση οποιουδήποτε εμπορικού εταίρου με τον οποίο η ΕΕ έχει κάνει εμπορική συμφωνία πρωτύτερα", δήλωσε ο Χάμοντ στους δημοσιογράφους. "Συνεπώς, είναι πιθανόν ότι θα θέλουμε να διαπραγματευτούμε συγκεκριμένες συμφωνίες, ειδικές συμφωνίες", πρόσθεσε.

  "Αναμένω λοιπόν ότι θα αναπτύξουμε κάτι που δεν είναι ούτε το μοντέλο του Καναδά ούτε το μοντέλο του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), αλλά κάτι που βασίζεται στη δύναμη της υπάρχουσας σχέσης μας".

  Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit αποτελούν ένα ανησυχητικό ζήτημα για την παγκόσμια οικονομία, καθώς οι αγορές φοβούνται ότι η παρατεταμένη αβεβαιότητα θα πλήξει το παγκόσμιο εμπόριο και την ανάπτυξη.

  Μία μεταβατική περίοδος θεωρείται κρίσιμη για τους επενδυτές και τις επιχειρήσεις που ανησυχούν ότι συνέπειες του Brexit θα αναστατώσουν τις εμπορικές ροές και θα προκαλέσουν χάος μέσω των χρηματοπιστωτικών αγορών.

  Η επίσκεψη του Χάμοντ στην Κίνα είναι το τελευταίο κεφάλαιο στις μακρόχρονες οικονομικές συνομιλίες μεταξύ των δύο κρατών, οι οποίες τώρα έχουν νέα σημασία για τη Βρετανία που προσπαθεί να επαναπροσδιοριστεί ως μια παγκόσμια εμπορική χώρα μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ το 2019.

  Η Κίνα είναι μία από τις χώρες με τις οποίες η Βρετανία ελπίζει να υπογράψει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μόλις αποχωρήσει από την ΕΕ. Το Λονδίνο και το Πεκίνο επιθυμούν να δείξουν ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή οικογένεια δεν θα επηρεάσει τους δεσμούς τους.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων