Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Δεκ-2017 09:31

  Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα σήμερα στη NASA - Ανακάλυψε "Νέα Γη";

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου  Με κομμένη την ανάσα όλος ο επιστημονικός κόσμος αναμένει τις σημερινές ανακοινώσεις της ΝASA κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου.

  Σύμφωνα με ιστοσελίδες που ασχολούνται με θέματα του διαστήματος η NASA πρόκειται να ανακοινώσει μια σπουδαία εξέλιξη που θα σχετίζεται με την ανακάλυψη ενός μυστηριώδους, νέου πλανήτη.

  Αν και πολύ λίγες πληροφορίες έχουν δοθεί ως τώρα στη δημοσιότητα για το τι ακριβώς θα ειπωθεί στη συνέντευξη Τύπου, οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα σχετίζεται με την ανακάλυψη πλανήτη εκτός του ηλιακού μας συστήματος που εντόπισε το τηλεσκόπιο Κepler.

  Πρόκειται για το διαστημικό τηλεσκόπιο που ξεκίνησε την αποστολή του το 2009,  αναζητώντας αποδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Το τηλεσκόπιο έφερε την επανάσταση στη μελέτη των λεγόμενων εξωπλανητών, με την ανακάλυψη εκατοντάδων πλανητών που είναι σε τροχιά γύρω από μακρινά αστέρια όπως ο Ήλιος. Το πρώτο σκέλος της αποστολής του ολοκληρώθηκε το 2012, ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν τόσο εντυπωσιακά, που το 2014 χρηματοδοτήθηκε νέα, πολύ μεγαλύτερη αποστολή. 

  Yπενθυμίζεται ότι ένα από τα σημαντικά ευρήματα του Kepler ήταν ένας εξωπλανήτης με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης, στον αστερισμό του Κύκνου.

  Μέχρι στιγμής έχει εντοπίσει 4,034 πλανήτες, 2,335 εκ των οποίων αποτελούν εξωπλανήτες. Από αυτούς οι 30 είναι στο μέγεθος της γης και βρίσκονται στη λεγόμενη "κατοικήσιμη ζώνη", δηλαδή στην κατάλληλη απόσταση από το μητρικό άστρο τους για να έχουν νερό σε υγρή μορφή και άρα δυνητικά μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή.


  Συνολικά στη συνέντευξη τύπου θα συμμετέχουν 4 μηχανικοί και επιστήμονες. Πρόκειται για τους:
  - Paul Hertz - επικεφαλής του τμήματος αστροφυσικής της NASA
  - Christopher Shallue – μηχανικός λογισμικού στη Google 
  - Andrew Vanderburg – αστρονόμος και συνεργάτης της NASA
  - Jessie Dotson – Ειδικός για το τηλεσκόπιο Kepler στο Silicon Valley

  "Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές με την βοήθεια προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης της Google, που επιτρέπει νέους τρόπους ανάλυσης των δεδομένων του τηλεσκόπιου", αναφέρει ένα σύντομο δελτίο τύπου που εκδόθηκε από τη NASA.

   

  επιστήμη  Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις

  Η έκτακτη συνέντευξη Τύπου της NASA θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20.00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από την ιστοσελίδα της διαστημικής υπηρεσίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ