Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Δεκ-2017 08:49

  Αυστραλία: Οι αρχές μπλοκάρουν τη συμφωνία Woolworths/BP

  Αυστραλία: Οι αρχές μπλοκάρουν τη συμφωνία Woolworths/BP
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αντιμονοπωλιακές αρχές της Αυστραλίας θα μπλοκάρουν την εξαγορά ενός δικτύου πρατηρίων βενζίνης στη χώρα από την BP Plc, καθώς θεωρούν ότι θα μειώσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στην παροχή καυσίμων λιανικής.

  Η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών, η οποία είχε εκφράσει τις ανησυχίες της πριν από μήνες, δήλωσε πως είχε αποφασίσει ότι μια πρόταση από την BP να πουλήσει κάποια από τα πρατήρια που σκόπευε να αποκτήσει από την Woolworths Ltd, δεν θα κατεύναζαν τις ανησυχίες της.

  Στο τέλος του περασμένου έτους, η Woolworths είχε μπει σε μια δεσμευτική συμφωνία για την πώληση ενός χαρτοφυλακίου 530 πρατηρίων βενζίνης συν άλλα δέκα μέρη στην BP έναντι 1,79 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (1,36 δισ. δολάρια), με στόχο να ενισχύσει τα έσοδά της για να τονώσει τον ισολογισμό της και να επανεπενδύσει στις βασικές της δραστηριότητες.

  Η συμφωνία αποτέλεσε πλήγμα για την Caltex Australia, τον υπάρχοντα προμηθευτή καυσίμων της Woolworths.

  "Αυτή ήταν η πιο σημαντική έρευνα και απόφαση για συγχώνευση που έχει λάβει η ACCC το 2017”, τόνισε ο πρόεδρος της αρχής, Rod Sims.

  H ACCC τόνισε πως η Woolworths ήταν ένας ανταγωνιστής με σημαντική επιρροή στις τιμές των καυσίμων σε πολλές αγορές της χώρας, και ότι η πώληση των σημείων στην BP θα οδηγούσε σε υψηλότερες τιμές και σε μείωση του ανταγωνισμού.

  "Η κατάληξη είναι πως θεωρήσαμε ότι οι οδηγοί θα καταλήξουν να πληρώνουν περισσότερα, ανεξάρτητα από που αγοράζουν καύσιμα, εάν προχωρήσει αυτή η εξαγορά”, τόνισε ο Sims.

  Η Woolworths εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απόφαση και τώρα επεξεργάζονται άλλες επιλογές μαζί με την BP.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων