Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Δεκ-2017 14:04

  Villeroy (EKT): Οι διασυνοριακές τραπεζικές συμφωνίες μπορούν να τονώσουν τη σταθερότητα

  Villeroy (EKT): Οι διασυνοριακές τραπεζικές συμφωνίες μπορούν να τονώσουν τη σταθερότητα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι διασυνοριακές τραπεζικές συγχωνεύσεις δεν θα δημιουργούσαν απαραιτήτως "too big to fail" εταιρείες και θα συνέβαλλαν στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Francois Villeroy de Gathau.

  Οι ευρωπαϊκοί τραπεζικοί κανονισμοί που τέθηκαν σε ισχύ μετά από την κρίση του 2008-2009, έχουν αποθαρρύνει τις τράπεζες από το να γίνουν πολύ σύνθετες, τόνισε μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στο Παρίσι ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας.

  Στο μεταξύ, νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για την λύση των προβληματικών τραπεζών, έχουν στόχο να καταργήσουν τις κυβερνητικές εγγυήσεις, για τις οποίες ο Villeroy δήλωσε πως είχαν προηγουμένως ευνοήσει την υπερβολική ανάληψη κινδύνων.

  "Φθάνουμε το σημείο στην Ευρώπη όπου η διευκόλυνση των υγειών και καλά σχεδιασμένων διασυνοριακών συγχωνεύσεων θα μπορούσε στα αλήθεια να βελτιώσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα", τόνισε ο Villeroy.

  "Θα διευκόλυνε τις τράπεζες να διαφοροποιήσουν καλύτερα τους κινδύνους τους, να πετύχουν οικονομίες κλίμακας και να γίνουν πιο αποτελεσματικές. Και καθώς έχουμε ενισχύσει την ενιαία εποπτεία και την αποφασιστικότητα σημαντικών θεσμικών οργάνων, δεν θα πρέπει να φοβόμαστε το ζήτημα του too big to fail", πρόσθεσε.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων