Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Νοε-2017 11:19

  Για τους κινδύνους της γερμανικής οικονομίας προειδοποιεί η Bundesbank -μην τους αγνοήτε

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Για τους κινδύνους της γερμανικής οικονομίας προειδοποιεί η Bundesbank -μην τους αγνοήτε

  Η οικονομία της Γερμανίας αντιμετωπίζει μια σειρά από κινδύνους -από τις υψηλές τιμές ακινήτων έως τις αδύναμες τράπεζες- αλλά οι επενδυτές ενδέχεται να αγνοούν τις αδυναμίες δεδομένης της θετικής οικονομικής πορείας της χώρας τα τελευταία 8 χρόνια, ανέφερε την Τετάρτη η Bundesbank.

  Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης υπήρξε η "ατμομηχανή" της αξιοσημείωτης ανάκαμψης του μπλοκ, με τους δείκτες να "προαναγγέλλουν" μια ακόμη πιο ευρεία ανάκαμψη που θα υποστηρίζεται από τα έκτακτα μέτρα στήριξης της κεντρικής τράπεζας.

  "Υπάρχει ο κίνδυνος οι μετέχοντες στην αγορά να υποτιμήσουν το ρίσκο λόγω των χαμηλών επιτοκίων και των ευνοϊκών οικονομικών συνθηκών στη Γερμανία", επισημαίνει η τράπεζα στην τακτική της έκθεση περί σταθερότητας. 

  "Οι κίνδυνοι έχουν ενισχυθεί, ιδιαίτερα κατά την παρατεταμένη περίοδο χαμηλών επιτοκίων -οι αποτιμήσεις πολλών επενδύσεων είναι πολύ υψηλές και το μερίδιο των επενδύσεων χαμηλού επιτοκίου στους ισολογισμούς των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών παρουσίασε σταθερή άνοδο".

  Ο τραπεζικός τομέας είναι για την ώρα ισχυρός και ικανός να διαχειριστεί τους κινδύνους αλλά τα χαμηλά επιτόκια απειλούν τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία των τραπεζών, αυξάνοντας το κίνητρο ανάληψης ρίσκου σε αναζήτηση υψηλότερων αποδόσεων, προσθέτει η Bundesbank.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων