Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Νοε-2017 09:59

  Τράπεζα της Γαλλίας σε Λεπέν: Δεν υπήρξε διακριτική μεταχείριση

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τράπεζα της Γαλλίας σε Λεπέν: Δεν υπήρξε διακριτική μεταχείριση

  Το κλείσιμο σειράς τραπεζικών λογαριασμών του Εθνικού Μετώπου (FN) από την Societe Generale δεν υπαγορεύθηκε από πολιτικά κίνητρα και κατά συνέπεια η γαλλική τράπεζα δεν παραβίασε την κείμενη νομοθεσία, αποφάνθηκε η Τράπεζα της Γαλλίας, στην οποία προσέφυγε το ακροδεξιό κόμμα και ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

  "Το κλείσιμο των λογαριασμών του Εθνικού Μετώπου δεν παραπέμπει σε παραβίαση των υποχρεώσεων των τραπεζών και δεν συνιστά διακριτική μεταχείριση", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας της Γαλλίας. Η Societe Generale επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ζήτησε από το Εθνικό Μέτωπο το κλείσιμο των λογαριασμών του, προκαλώντας το κόμμα και την πρόεδρό του Μαρίν Λεπέν να καταγγείλουν "τραπεζική φάτουα" και να ανακοινώσουν την πρόθεσή τους να καταθέσουν προσφυγή κατά του μέτρου. Από την πλευρά της η τράπεζα ανακοίνωσε ότι η απόφασή της είχε τραπεζικά και όχι πολιτικά κίνητρα.

  Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα της Γαλλίας επελήφθη της υπόθεσης κατόπιν προσφυγής του υπεύθυνου οικονομικών του Εθνικού Μετώπου Ουαλεράν Σεν Ζιστ και του υπουργού Οικονομικών και Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ, ο οποίος θέλησε "να εξακριβώσει εάν εφαρμόσθηκε ο νόμος". Η Τράπεζα της Γαλλίας δεν διεξήγαγε επίσημη έρευνα, αλλά απλή ανάλυση των στοιχείων βασιζόμενη σε "προφορικές επαφές" με τον κ. Σεν Ζιστ και την Societe Generale και έφθασε στο συμπέρασμα ότι η τράπεζα τήρησε το ρυθμιστικό πλαίσιο.

  Η Τράπεζα της Γαλλίας δεν διατύπωσε άποψη ως προς την υπόθεση της HSBC, η οποία ζήτησε το κλείσιμο του προσωπικού λογαριασμού της Μαρίν Λεπέν, αφού δεν ερωτήθηκε για το θέμα, αλλά διευκρίνισε ότι βρίσκεται σε επαφή με την τράπεζα.

  Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων