Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Νοε-2017 16:46

  Κύπρος: Μετακίνηση της Εισαγγελέως Ειρήνης Λοϊζίδου για ενδεχόμενο πειθαρχικό αδίκημα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κύπρος: Μετακίνηση της Εισαγγελέως Ειρήνης Λοϊζίδου για ενδεχόμενο πειθαρχικό αδίκημα

  Τη μετακίνηση της Εισαγγελέως της Δημοκρατίας Ειρήνης Λοϊζίδου, από τον Τομέα Έκδοσης Φυγοδίκων της Νομικής Υπηρεσίας, αποφάσισε ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης.

  Αποφάσισε, επίσης, την εξέταση του ενδεχομένου διάπραξης οποιουδήποτε πειθαρχικού αδικήματος, καθώς και την έναρξη αστυνομικής έρευνας για το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων, σε σχέση με την φερόμενη υποκλοπή και τη δημοσιοποίηση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Εισαγγελέως.

  Νωρίτερα, ο Γενικός Εισαγγελέας, σε ανακοίνωση ανέφερε ότι το θέμα που προέκυψε έχει πολλές πτυχές, όπως ενδεχόμενης παράνομης υποκλοπής και παράνομης δημοσίευσης προϊόντος υποκλοπής ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ενδεχόμενου επηρεασμού δικαστικών διαδικασιών σε εκκρεμούσες υποθέσεις που αφορούν και σχετίζονται με αιτήματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας για παροχή από τη Δημοκρατία δικαστικής συνδρομής.

  Ανέφερε ακόμη ότι προκύπτει και θέμα ενδεχόμενου επηρεασμού αιτημάτων για παροχή δικαστικής συνδρομής προς τις αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η εξέταση των οποίων εκκρεμεί.

  Επίσης, είπε, προκύπτει ενδεχόμενο θέμα τάξης για την εμπλεκόμενη εισαγγελέα αναφορικά με τη διαβίβαση στοιχείων προς το αιτών συνδρομή κράτος, που εκφεύγουν των αυστηρών ορίων της ενημέρωσης ως προς την εξέλιξη των αιτημάτων του και για συναφή θέματα, αλλά και θέμα χρήσης προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για διαβίβαση επικοινωνιών υπηρεσιακού και εμπιστευτικού χαρακτήρα.

  Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς στο Ρωσικό ιστότοπο, η γυναίκα εισαγγελέας είχε αναπτύξει ένα ιδιαίτερο δεσμό με Ρώσο εισαγγελέα, στον οποίο διαβίβαζε πληροφορίες που ξεπερνούσαν το εύρος της απλής ενημέρωσης για την πορεία των αιτημάτων δικαστικής αρωγής και διατύπωνε επικρίσεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου για αποφάσεις του.

  Σε ένα μήνυμά του, ο Ρώσος ρωτούσε την εισαγγελέα κατά πόσο ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα μπορούσε να παρέμβει για ανατροπή απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης για παραχώρηση υπηκοότητας σε δύο Ρώσους.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων