Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 25-Νοε-2017 23:53

  Ομιλίες των Σκα Κέλερ, Γκάμπι Τσίμερ και Βάλτερ Μπάιερ στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τις Ανισότητες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ομιλίες των Σκα Κέλερ, Γκάμπι Τσίμερ και Βάλτερ Μπάιερ στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τις Ανισότητες

  Χρειαζόμαστε ένα νέο υπόδειγμα για την Ευρώπη ανέφερε η Σκα Κέλερ, συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων/Ελεύθερης Συμμαχίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τόνισε ότι η λιτότητα έχει αυξήσει την φτώχεια ενώ δεν έχει δώσει αποτελέσματα. Χρειάζεται, είπε η κ. Κέλερ, γενικευμένος μετασχηματισμός της οικονομίας και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Χαρακτήρισε θετικά τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου στο Γκέντεμποργκ, πρόσθεσε όμως ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα. Πρέπει να ενθαρρύνουμε την ευημερία των πολιτών, είπε και να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή γιατί σήμερα λείπουν πολλά χρήματα που θα μπορούσαν να δοθούν σε επενδύσεις σε υποδομές.
   

  Γκάμπι Τσίμερ

  Ένας μεγάλος συνασπισμός δεν σταθεροποιεί αυτόματα την κατάσταση. Εξαρτάται από τις πολιτικές θέσεις που θα μπουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Στην ΕΕ πρέπει να αλλάξει ο τρόπος συμπεριφοράς να μην εκβιάζονται τα κράτη μέλη είπε μεταξύ άλλων η Γκάμπι Τσίμερ, πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL), ευρωβουλευτής του Die Linke μιλώντας στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για τις Ανισότητες, για τις συζητήσεις σχετικά με το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία.

  Η κ. Τσίμερ είπε επίσης ότι θα πρέπει στην Ευρώπη να εφαρμοστεί ένα κοινωνικό πρωτόκολλο και να υπάρξει μια ισορροπία ώστε οι πολίτες να έχουν τα ίδια δικαιώματα ανεξάρτητα με την γεωγραφική περιοχή που βρίσκονται.

  "Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν εργαλεία προκειμένου να βοηθηθούν οι χώρες που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν κοινωνική ασφάλεια για τον λαό τους", είπε η κ. Τσίμερ, ενώ αναφερόμενη στους πρόσφυγες είπε ότι "εμείς που αγωνιζόμαστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να αγωνιστούμε για να υπάρξει στέγαση και να μπορούν να ζουν όχι σε αντίσκηνα αλλά σε θερμαινόμενα σπίτια".

  Βάλτερ Μπάιερ

  Εμείς οι σοσιαλιστές αγωνιστήκαμε για τα κοινωνικά δικαιώματα, την ψήφο σε όλους, τα δικαιώματα των γυναικών, την κοινωνική ασφάλιση και επιδιώκουμε ένα υψηλότερο επίπεδο συνύπαρξης. Αυτός ο προσανατολισμός έχει χαθεί με την πάροδο των ετών και πρέπει να τον επανιδρύσουμε για να αντιμετωπίσουμε την άνοδο της άκρας δεξιάς., Για την ελπίδα των λαών χρειάζεται θάρρος και ανανέωση της πραγματικότητας, ανέφερε ο Βάλτερ Μπάιερ, πολιτικός συντονιστής του Δικτύου transform!europeτ, της Αυστρίας.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων