Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Νοε-2017 22:33

  Bloomberg: Εποχή λιτότητας στην εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Bloomberg: Εποχή λιτότητας στην εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας

  Η κρατική εταιρεία ενέργειας της Βενεζουέλας ενημέρωσε τους υπαλλήλους της ότι θα πρέπει να κόψουν τα κόστη και τις δαπάνες κατά 50%, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

  Η πολιτική λιτότητας αντανακλά την ευρύτερη οικονομική κρίση που πλήττει το κράτος-μέλος του ΟΠΕΚ, αναφέρει το πρακτορείο. 

  Ειδικότερα, η PDVSA κάλεσε τις διαφορετικές επιχειρηματικές της μονάδες, θυγατρικές, κοινοπραξίες και το προσωπικό της να εφαρμόσουν έναν μεγάλο αριθμό μεταρρυθμίσεων για τη μείωση του κόστους εν μέσω της "έκτακτης εθνικής οικονομικής ανάγκης", όπως αναφέρει το Bloomberg.

  Αυτό θα πρέπει να γίνει χωρίς να επηρεαστεί η ημερήσια παραγωγή αργού, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο εσωτερικό υπόμνημα προς τους εργαζόμενους.

  Η PDVSA και το υπουργείο Πετρελαίου της χώρας επιβεβαίωσαν το περιεχόμενο του υπομνήματος.

  Τα μέλη των κοινοπραξιών θα πρέπει να υποβάλουν χρηματοοικονομικά σχέδια, τα έργα που δεν έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση θα "παγώσουν", εκπαιδευτικά προγράμματα εκτός της χώρας θα γίνονται μόνο εάν είναι απολύτως αναγκαία και και οι μετακινήσεις στο εξωτερικό θα περιοριστούν στο ελάχιστο, αναφέρει το υπόμνημα. Επίσης, η χρήση πιστωτών καρτών θα πρέπει να είναι συμβατή με την πολιτική της εταιρείας και θα προωθείται η χρήση των βιντεοδιασκέψεων προκειμένου να μειωθεί το κόστος από την μετακίνηση εργαζόμενων.

  Στην τελευταία της οικονομική έκθεση για το σύνολο του 2016 η οποία δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο, η εταιρεία κατέγραψε βουτιά κερδών σχεδόν 90% σε ετήσια βάση. Παράλληλα, η παραγωγή αναμένεται να διολισθήσει στα 1,84 εκατ. βαρέλια την ημέρα το επόμενο έτος, το χαμηλότερο επίπεδο με βάση τα κυβερνητικά στοιχεία μέχρι το 1989, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων