Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Νοε-2017 15:25

  Weidmann: Τα NPLs εμποδίζουν τη δημιουργία ενιαίου συστήματος ασφάλισης καταθέσεων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Weidmann: Τα NPLs εμποδίζουν τη δημιουργία ενιαίου συστήματος ασφάλισης καταθέσεων

  Υπέρ ενός σχεδίου που θα υποχρεώνει τις τράπεζες να δημιουργήσουν περισσότερες προβλέψεις για την κάλυψη των NPLs, τάσσεται ο επικεφαλής της Bundesbank και μέλος της ΕΚΤ, Jens Weidmann.

  Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, το υψηλό επίπεδο αυτών των δανείων εμποδίζει τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού συστήματος εγγύησης καταθέσεων.

  Η ΕΚΤ προσφάτως έχει δεχθεί κριτική για την πρόταση, και το εποπτικό της όργανο έχει ήδη υποχωρήσει, υποδηλώνοντας μια καθυστέρηση στην εφαρμογή και μια αναπροσαρμογή των κανόνων όπου είναι εφικτό.

  Αλλά ο Weidmann, δήλωσε ότι το σχέδιο έχει λογική από τη στιγμή που το υψηλό χρέος αποτρέπει μια συμφωνία για την εγγύηση των καταθέσεων.

  "Η ασφάλιση συνήθως καλύπτει μελλοντικές ζημιές, δεν καταστρέφει ό,τι ήδη υπάρχει", δήλωσε σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη.

  Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, προκειμένου να είναι επιλέξιμες για μια ενιαία ασφάλιση καταθέσεων, οι τράπεζες στην ευρωζώνη πρέπει είτε να δημιουργήσουν πλήρεις προβλέψεις για τα NPLs είτε να τα πουλήσουν.

  Παράλληλα με τις προτάσεις της ΕΚΤ για τα NPLs, η τράπεζα σχεδιάζει επίσης να αναλύσει στο α΄ τρίμηνο, μία πρόταση για την αντιμετώπιση του υφιστάμενου αποθέματος επισφαλούς χρέους.

  "Οι προτάσεις που έγιναν ήδη από την ΕΚΤ, μου φαίνεται ότι είναι ένας εύλογος τρόπος προς τα εμπρός", δήλωσε ο Weidmann.

  Η Γερμανία εδώ και καιρό είναι εναντίον ενός κοινού συστήματος ασφάλισης καταθέσεων για την ευρωζώνη, φοβούμενη ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα υποχρεωθούν να επωμιστούν τις επιπτώσεις από την ανεύθυνη τραπεζική δραστηριότητα στην περιφέρεια της ευρωζώνης.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων