Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Νοε-2017 10:38

  Reuters: Ισχυρή η εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη της ευρωζώνης μεταξύ των οικονομολόγων

  Reuters: Ισχυρή η εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη της ευρωζώνης μεταξύ των οικονομολόγων
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομία της ευρωζώνης θα καταγράψει την καλύτερη χρονιά σε μια δεκαετία και θα διατηρήσει την ισχυρή ανάπτυξη και το 2018, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, οι οποίοι δήλωσαν πως ο κίνδυνος ήταν πως ίσως οι εκτιμήσεις τους να μην ήταν αρκετά αισιόδοξες.

  Ο πληθωρισμός, ο οποίος διαμορφωνόταν στο 1,4%, αναμένεται να παραμείνει χαμηλότερα του στόχου της ΕΚΤ για 2%, μέχρι τουλάχιστον στο β΄ μισό του 2019, σύμφωνα με δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 80 οικονομολόγοι στο διάστημα 13-16 Νοεμβρίου.

  Η ανάπτυξη της ευρωζώνης ήταν απροσδόκητα ισχυρή φέτος, ξεπερνώντας τα αντίστοιχα ποσοστά σε ΗΠΑ και Βρετανία για πρώτη φορά από την κρίση 2007-2008, και επίσης ήταν μία από τις πιο σύγχρονες ανατροπές στην πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης.

  Πάνω από το 90% των 40 οικονομολόγων που απάντησαν σε μια επιπλέον ερώτηση, δήλωσαν ότι είναι βέβαιοι πως η σημερινή ανάκαμψη στις οικονομίες της ευρωζώνης θα κρατήσει στον ορίζοντα πρόβλεψης. Μόλις τέσσερις απάντησαν ότι δεν ήταν.

  Ένας τόσο μεγάλος βαθμός εμπιστοσύνη για τις άνω του μέσου όρου επιδόσεις της ευρωζώνης, είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται σε δημοσκόπηση του Reuters, και πραγματικά είναι σπάνιο φαινόμενο από το 1999 που εκδόθηκε το ευρώ.

  Το 60% των ερωτηθέντων επίσης δήλωσε ότι οι κίνδυνοι για τις εκτιμήσεις αναφορικά με την ανάπτυξη, είναι περισσότερο ανοδικοί, με το 30% να δηλώνει πως είναι ισορροπημένοι και μόλις το 10% να δηλώνει ότι θα μπορούσαν τα πράγματα να τα πάνε χειρότερα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων