Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Νοε-2017 13:10

  Praet: Η ΕΚΤ θα εστιάσει στις ανακοινώσεις για τα επιτόκια

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Praet: Η ΕΚΤ θα εστιάσει στις ανακοινώσεις για τα επιτόκια

  Η ΕΚΤ θα εστιάζει όλο και περισσότερο τις ανακοινώσεις της στο timing μιας αύξησης των επιτοκίων αντί στο QE, τόνισε ανώτατος αξιωματούχος της ΕΚΤ.

  Όπως τόνισε σε συνέδριο της ΕΚΤ ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Peter Praet, τα επιτόκια πολιτικής θα ανακτήσουν τελικά το status τους ως το βασικό μέσο πολιτικής, και οι κατευθυντήριες οδηγίες μας θα επανέλθουν σε μία προσέγγιση".

  Η ΕΚΤ τον προηγούμενο μήνα επέκτεινε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο σε βραδύτερο ρυθμό, και αρνήθηκε να θέσει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα τελειώσουν οι αγορές.

  Ορισμένα στελέχη της ΕΚΤ ήταν αντίθετοι με την απόφαση να αφήσουν ανοιχτό το θέμα της εξόδου από το πρόγραμμα, αλλά η πλειοψηφία θεωρεί αναγκαίο το επιπλέον πρόγραμμα τόνωσης για να οδηγήσει υψηλότερα τον πληθωρισμό της ευρωζώνης.

  "Καθώς προχωρούμε προς μια σταθερή προσαρμογή του πληθωρισμού και πλησιάζει η ώρα όπου οι καθαρές αγορές ομολόγων θα τελειώσουν, ηξ νομισματική στήριξη που απαιτείται για να τονώσει την οικονομία στη μετάβασή της σε ένα new normal, θα προέρχεται όλο και περισσότερο από τις κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με τα επιτόκια πολιτικής μας", δήλωσε ο Praet.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων