Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Νοε-2017 19:39

  ΗΠΑ: "Πράσινο φως" από τον FDA στο πρώτο ψηφιακό χάπι

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΗΠΑ: "Πράσινο φως" από τον FDA στο πρώτο ψηφιακό χάπι

  O αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το πρώτο ψηφιακό χάπι για τις ΗΠΑ το οποίο ανιχνεύει εάν οι ασθενείς έχουν πάρει τα φάρμακά τους.

  Το χάπι, ονόματι Abilify MyCite, ενσωματώνει έναν μικροσκοπικό καταπόσιμο αισθητήρα ο οποίος επικοινωνεί με ένα έμπλαστρο που φορά ο ασθενής. Στη συνέχεια το έμπλαστρο μεταδίδει τα στοιχεία για τη λήψη φαρμάκων σε μια εφαρμογή για smartphones. Ο ασθενής μπορεί να φορτώσει εθελοντικά τα στοιχεία σε μία βάση δεδομένων στην οποία μπορεί να έχει πρόσβαση ο γιατρός ή άλλα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα. Το Abilify είναι ένα χάπι το οποίο αντιμετωπίζει την σχιζοφρένεια, τη διπολική διαταραχή, ενώ βοηθά στην κατάθλιψη.

  Το Αbilify MyCite περιλαμβάνει έναν αισθητήρα στο μέγεθος ενός κόκκου άμμου ο οποίος έχει κατασκευαστεί από σιλικόνη, χαλκό και μαγνήσιο. Ένα ηλεκτρικό σήμα ενεργοποιείται όταν ο αισθητήρας έρχεται σε επαφή με οξύ στομάχου -στη συνέχεια ο αισθητήρας περνά μέσα από το σώμα φυσικά.

  Το έμπλαστρο, το οποίο o ασθενής φορά στο αριστερό πλευρό λαμβάνει το σήμα αρκετά λεπτά μετά την κατάποση του χαπιού. Έπειτα το έμπλαστρο στέλνει στοιχεία όπως ο χρόνος που ελήφθη το χάπι και η δόση του σε μία εφαρμογή μέσω bluetooth. Το έμπλαστρο καταγράφει επίσης τα επίπεδα δραστηριότητας, το μοτίβο του ύπνου, τα βήματα του ασθενούς, τους παλμούς και πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 7 ημέρες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων