Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Νοε-2017 17:53

  Sonae Sierra: Καθαρά κέρδη 78 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2017

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καθαρά κέρδη ύψους €77,8 εκατ. κατέγραψε στο εννεάμηνο του 2017 η Sonae Sierra, σε σύγκριση με τα €92,6 εκατ. που κατεγράφησαν για την αντίστοιχη περίοδο το 2016. 

  Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η μείωση κατά 16% οφείλεται κυρίως στα χαμηλότερα έμμεσα κέρδη –που απορρέουν από την περιορισμένη θετική επίπτωση του ανοίγματος του Park Lake συγκριτικά με το 2016 που ήταν σαφώς μεγαλύτερη η οποία όμως αντισταθμίζεται από την αύξηση στο περιθώριο κέρδους των υπηρεσιών και τα άμεσα θετικά κέρδη χαρτοφυλακίου της Βραζιλίας.  

  Συνολικώς τα EBIT ανήλθαν σε €75,8 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 7,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

  Τα Άμεσα Κέρδη ανήλθαν σε €45,2 εκατ., βελτιωμένα κατά 12% συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2016. Αυτό αντικατοπτρίζει υψηλότερα EBIT σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο σε Ευρώπη και Βραζιλία, καθώς και καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα.

  Τα έμμεσα κέρδη ανήλθαν σε €32,5 εκατ., μειωμένα κατά €19,8 εκατ. σε σχέση με τους πρώτους εννέα μήνες του προηγούμενου έτους, κυρίως λόγω των χαμηλότερων κερδών από πωλήσεις επενδύσεων.

  Στο ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο, οι πωλήσεις των καταστημάτων αυξήθηκαν συνολικά κατά 7,8%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2016. Σημαντική αύξηση καταγράφηκε στη Ρουμανία, μεταξύ άλλων χάρη στο επιτυχές άνοιγμα του ParkLake, αλλά και στην Ισπανία και την Πορτογαλία που παρουσίασαν αύξηση κατά 9,0% και 7,2% αντίστοιχα. Οι πωλήσεις καταστημάτων στη Βραζιλία σημείωσαν κατακόρυφη άνοδο, αυξανόμενες κατά 7,7% σε βραζιλιάνικα ρεάλ.
  Το γενικό ποσοστό πληρότητας του χαρτοφυλακίου είχε ελαφρώς καθοδική πορεία στο 95,6%, μειούμενο κατά 0,8 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2016, λόγω μικρών μεταβολών στο  συνολικό χαρτοφυλάκιο. Ωστόσο, στην Ευρώπη, το ποσοστό πληρότητας παρουσίασε ελαφρώς ανοδική πορεία στο 97,2%, σε σύγκριση με το 97,1%, παρά την εξαγορά του Area Sur στην Ισπανία, το οποίο παρουσιάζει πληρότητα χαμηλότερη του μέσου όρου. Στη Ρουμανία η πληρότητα αναρριχήθηκε στο 95,6% σε σύγκριση με το 93,3% του προηγούμενου έτους, γεγονός που οφείλεται και στην επιτυχία του ParkLake. Στη Βραζιλία το ποσοστό πληρότητας μειώθηκε από 94,5% σε 90,3%. 

  Οι συνολικές μισθώσεις αυξήθηκαν κατά 8,9%, ποσοστό που υπερβαίνει κατά πολύ το ποσοστό της ίδιας περιόδου το 2016, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 9,8% στην Ευρώπη και 5,8% στη Βραζιλία (σε βραζιλιάνικα ρεάλ), σαφώς άνω του μέσου ποσοστού πληθωρισμού για την εν λόγω περίοδο σε αμφότερες τις αγορές. 

  Σύμφωνα με τον Fernando Guedes Oliveira, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sonae Sierra, "Τα βελτιωμένα άμεσα κέρδη μας κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2017 καταδεικνύουν την εξαιρετική επίδοση των εμπορικών μας κέντρων στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο, παρουσιάζοντας αύξηση τόσο  στις πωλήσεις των καταστημάτων  όσο και  στα μισθώματα . Η επιτυχής στρατηγική ανακύκλωσης κεφαλαίων που ακολουθούμε μας έδωσε την δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε περαιτέρω εξαγορές. Παράλληλα, η μέθοδος ενεργούς ανάπτυξης που χρησιμοποιούμε αλλά και η διαρκής επέκταση των δραστηριοτήτων μας στον τομέα της παροχής υπηρεσιών προς τρίτους, αποδεικνύουν την αφοσίωσή μας σε μια βιώσιμη στρατηγική διαχείρισης της εταιρείας".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων