Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Νοε-2017 11:14

  Draghi: Χρειάζεται κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των NPLs

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Draghi: Χρειάζεται κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των NPLs

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:00

  Πρέπει να υπάρξει μια κοινή προσπάθεια μεταξύ πολλών πλευρών για να βοηθήσουν τις τράπεζες να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, υπογραμμίζοντας μία από τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εποπτικές αρχές των τραπεζών.

  Τα σχόλια αυτά έρχονται ένα μήνα μετά από τις αμφιλεγόμενες οδηγίες της Τράπεζας για την αντιμετώπιση των νέων επισφαλών δανείων.

  Ο Mario Draghi δήλωσε ότι αν και το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων μεταξύ των μεγάλων τραπεζών είχε μειωθεί τα δύο τελευταία χρόνια, "πολλές τράπεζες εξακολουθούν να μην έχουν την ικανότητα να απορροφήσουν μεγάλες απώλειες, καθώς το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους σε σχέση με τα κεφάλαια και τις προβλέψεις, παραμένει υψηλό".

  Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, "χρειαζόμαστε μια ενιαία προσπάθεια από τις τράπεζες, τις εποπτικές αρχές, τις ρυθμιστικές αρχές και τις εθνικές αρχές, για να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα με ομαλό τρόπο, πρώτα και κύρια δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μπορούν να αντιμετωπιστούν και να από το ενεργητικό των τραπεζών αποτελεσματικά".

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων