Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Νοε-2017 17:12

  Reuters: Τι προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο του Trump

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Reuters: Τι προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο του Trump

  Η υπόσχεση που έδωσε ο Donald Trump κατά την προεκλογική του εκστρατεία για μεγάλες φορολογικές περικοπές άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά την Πέμπτη, με τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων να ανακοινώνουν την πολυαναμενόμενη νομοθεσία για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα. 

  Το νομοσχέδιο προβλέπει τη μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20%, από 35% προηγουμένως και τον περιορισμό των βαθμίδων της φορολογικής κλίμακας για τα φυσικά πρόσωπα, σύμφωνα με την περίληψη του σχεδίου που έχει στα χέρια του το Reuters.

  Σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες για το σχέδιο φορολογικών περικοπών που επώαζαν εδώ και εβδομάδες πίσω από κλειστές πόρτες, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων πρότεινε το διπλασιασμό της πάγιας έκπτωσης φόρου για άτομα και οικογένειες, τον ορισμό πλαφόν στους φόρους κρατικής και πολιτειακής ιδιοκτησίας στα 10.000 δολάρια και τη διατήρηση της τρέχουσας φορολογικής διαχείρισης των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων 401(k) και IRA.

  Το νομοσχέδιο δίνει το έναυσμα για αυτό που ο Trump και οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου ελπίζουν ότι θα είναι η πρώτη μεγάλη νομοθετική νίκη από όταν ο Trump ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου τον Ιανουάριο: τη θέσπιση φέτος ενός πακέτου φορολογικών περικοπών ύψους έως 6 τρισ. δολαρίων την επόμενη δεκαετία για οργανισμούς, μικρές επιχειρήσεις και ιδιώτες. 

  Το νομοσχέδιο θα θεσπίζει επίσης φοροαπαλλαγές για τις οικογένειες, θα διατηρήσει τις εκπτώσεις στους τόκους των στεγαστικών δανείων για τα υφιστάμενα δάνεια και τις νέες κατοικίες αξίας έως 500.000 δολαρίων, θα διπλασιάσει τις εξαιρέσεις από τους φόρους ιδιοκτησίας για τα κληρονομημένα περιουσιακά στοιχεία, θα ανακαλεί τους φόρους ιδιοκτησίας μετά από έξι χρόνια και θα επιτρέψει στις μικρές επιχειρήσεις να διαγράφουν τόκους δανείων, σύμφωνα με το έγγραφο.

  Το Κογκρέσο δεν έχει καταφέρει να θεσπίσει ένα ολοκληρωμένο φορολογικό σχέδιο από το 1986, όταν στο Λευκό Οίκο διέμενε ο Ρεπουμπλικάνος Ronald Reagan και οι Δημοκρατικοί ήλεγχαν τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η διακομματική συνεργασία ήταν αυτό που οδήγησε στην ψήφιση αυτού του σχεδίου τρεις δεκαετίες πριν, αλλά τώρα οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν αποκλείσει του Δημοκρατικούς από τη διαδικασία κατάρτισης της νομοθεσίας και πέρασαν ένα σχέδιο προϋπολογισμού που τους δίνει δυνατότητα να την εγκρίνουν χωρίς τις ψήφους των Δημοκρατικών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων