Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 28-Οκτ-2017 19:52

  Η Μαδρίτη ζητά από τον Puigdemont να συμμετάσχει στις εκλογές

  Η Μαδρίτη ζητά από τον Puigdemont να συμμετάσχει στις εκλογές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ισπανική κυβέρνηση σε δηλώσεις της αναφέρει ότι θα καλωσόριζε την συμμετοχή του αποπεμφθέντος προέδρου της Καταλονίας, Carles Puigdemont, στις πρόωρες εκλογές που θα λάβουν τόπο στην επαρχία τον Δεκέμβριο.

  Όπως ανέφερε στο Reuters ο εκπρόσωπος της  ισπανικής κυβέρνησης, Inigo Mendez de Vigo, αν ο Puigdemont θέλει να συνεχίσει να ασχολείται με την πολιτική, "το οποίο είναι δικαίωμά του, νομίζω ότι πρέπει να προετοιμαστεί για τις επερχόμενες εκλογές".

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συνέχισε λέγοντας ότι "είμαι σίγουρος ότι αν ο Puigdemont λάβει μέρος σε αυτές τις εκλογές, θα μπορεί να εκφράζει την δημοκρατική του αντιπολίτευση".

  Επίσης ο  Inigo Mendez de Vigo, θεωρεί ότι η τοπική αστυνομία της Καταλονίας θα συνεχίσει να υπακούει στους νόμους, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Μαδρίτης ξήλωσε την ηγεσία της.

  Αναφορικά με την προοπτική που θέλει τον Carles Puigdemont να αντιμετωπίσει δίωξη για εξέγερση, ο Ισπανός αξιωματούχος απαντά ότι στην Ισπανία η δικαστική και η πολιτική εξουσία είναι ξεχωριστές, καθώς και ότι "κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020