Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Οκτ-2017 18:05

  Bloomberg: Στον J. Powell προσανατολίζεται ο Trump για την ηγεσία της Fed

  Bloomberg: Στον J. Powell προσανατολίζεται ο Trump για την ηγεσία της Fed
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος Donald Trump κλίνει προς στον διορισμό του κυβερνήτη της Federal Reserve, Jerome Powell, ως επόμενο πρόεδρο της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας, σύμφωνα με τρεις πηγές εξοικειωμένες με το ζήτημα, τις οποίες επικαλείται το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.

  Η απόφαση δεν είναι ακόμα τελική, προειδοποίησαν οι πηγές και ο Trump θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, η προτίμησή του στο πρόσωπο του Powell μειώνει τις πιθανότητες της επικεφαλής της Fed Janet Yellen για μια δεύτερη θητεία στην ηγεσία της μεγαλύτερης κεντρικής τράπεζας στον κόσμο.

  Η πρώτη θητεία της Yellen λήγει τον Φεβρουάριο και ο Trump επεξεργάζεται μία λίστα πέντε υποψηφίων που συνέταξαν οι σύμβουλοί του, η οποία περιλαμβάνει τόσο τη Yellen όσο και τον Powell. Άλλοι υποψήφιοι που εξετάζει είναι ο οικονομολόγος του πανεπιστημίου Stanford John Taylor, ο πρώην κυβερνήτης της Fed Kevin Warsh και ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου Gary Cohn.

  Ο πρόεδρος έχει υποσχεθεί ότι θα λάβει σύντομα απόφαση και οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έχουν πει ότι θα αποκαλύψει την επιλογή του πριν από το ταξίδι του στην Ασία, στις 3 Νοεμβρίου.

  Οι σύμβουλοι του Trump τον κατευθύνουν προς την επιλογή του Powell ή του Taylor για την ηγεσία της Fed, σύμφωνα με πηγές που είναι εξοικειωμένες με τις συζητήσεις.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ