Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Οκτ-2017 17:41

  IIF: Στα επίπεδα - ρεκόρ των 226 τρισ. δολ. το παγκόσμιο χρέος

  IIF: Στα επίπεδα - ρεκόρ των 226 τρισ. δολ. το παγκόσμιο χρέος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα επίπεδα - ρεκόρ των 226 τρισ. δολ. έχει "εκτοξευθεί" το παγκόσμιο χρέος, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Institute of International Finance (IIF), με τις επιχειρήσεις στις περισσότερες χώρες να αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, την ώρα που οι κεντρικές τράπεζες ετοιμάζονται να βάλουν τέλος στις πολιτικές του "φθηνού χρήματος".

  Όπως σχολιάζει το Reuters, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) οδεύει προς την απόσυρση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) εξετάζει την αύξηση των επιτοκίων της για πρώτη φορά στην τελευταία δεκαετία, ενώ η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) έχει ήδη ξεκινήσει να αυξάνει τα επιτόκιά της. 

  Οι αγορές επωφελήθηκαν από το "φθηνό χρήμα", αλλά μία συνέπεια ήταν η υπερβολική αύξηση του δανεισμού, καθώς τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις αξιοποίησαν και με το παραπάνω τα χαμηλά επίπεδα του δανειακού κόστους. 

  Σήμερα, το παγκόσμιο χρέος είναι παραπάνω από τρεις φορές μεγαλύτερο από την ετήσια παγκόσμια οικονομική παραγωγή, σύμφωνα με την έκθεση του IIF. Ειδικότερα, αντιστοιχεί στο 324% της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής. 

  Υπολογίζεται, ακόμη, ότι περίπου 1,7 τρισ. δολ. του παγκόσμιου χρέους πρέπει να αναχρηματοδοτηθεί ή να αποπληρωθεί πριν από το τέλος του 2018 σε αναπτυσσόμενες οικονομίες. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ