Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Οκτ-2017 13:35

  ΕΚΤ: Με ταχύ ρυθμό μειώνουν την μη εξυπηρετούμενη έκθεσή τους οι ιταλικές τράπεζες

  ΕΚΤ: Με ταχύ ρυθμό μειώνουν την μη εξυπηρετούμενη έκθεσή τους οι ιταλικές τράπεζες
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ιταλικές τράπεζες "ξεφόρτωσαν” τα επισφαλή δάνεια πιο γρήγορα από ό,τι οι ομόλογές τους στις άλλες χώρες της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια του τριμήνου μέχρι τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ.

  Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η πίεση της ΕΚΤ να καθαρίσει το μεγαλύτερο μέρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, κληρονομιά της οικονομικής κρίσης της Ιταλίας, άρχισαν να αποφέρουν καρπούς και συνέπεσαν με μια έντονη αναταραχή στη χώρα για το θέμα.

  Η μη εξυπηρετούμενη έκθεση (ΝΡΕ) των ιταλικών τραπεζών, που περιλαμβάνει δάνεια και άλλου είδους πίστωση που δεν εξυπηρετείται, μειώθηκε κατά 50 δισ. ευρώ στα 212 δισ. ευρώ στο τρίμηνο μέχρι τον Ιούνιο.
  Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση από οποιαδήποτε άλλη χώρα σε απόλυτους και σχετικούς όρους.

  Μεταξύ των άλλων χωρών που επλήγησαν από την κρίση, οι ισπανικές τράπεζες μείωσαν τις μη εξυπηρετούμενες υποχρεώσεις κατά 4,7 δισ. ευρώ, οι ελληνικές τράπεζες κατά 2,3 δισ. ευρώ και οι πορτογαλικές κατά 1,9 δισ. ευρώ.

  Συνολικά, οι 114 τράπεζες της ευρωζώνης που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της ΕΚΤ διέθεταν επισφαλή δάνεια αξίας 843 δισ. ευρώ στο τέλος του Ιουνίου, λιγότερα κατά 71 δισ. ευρώ σε σχέση με πριν από τρεις μήνες.

  Τα στοιχεία επίσης εμφάνισαν ότι οι τράπεζες είχαν χορηγήσει το 44% αυτών των δανείων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων