Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Οκτ-2017 13:30

  Lindner (FDP): Δεν μπορούν να υπάρξουν περικοπές χρέους στην ευρωζώνη

  Lindner (FDP): Δεν μπορούν να υπάρξουν περικοπές χρέους στην ευρωζώνη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Διατηρεί και επαναφέρει τη γνωστή άποψη του κόμματός του FDP για την Ελλάδα με νέες του δηλώσεις ο επικεφαλής των Γερμανών φιλελεύθερων, Christian Lindner.

  Όπως αναφέρει η Die Welt, ο Lindner δήλωσε ότι κάθε χώρα που δέχθηκε "κούρεμα χρέους" θα χρειαστεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, υποδηλώνοντας ότι ένας υπουργός Οικονομικών που θα προέρχεται από το FDP, πιθανώς θα συνεχίσει τη σκληρή γραμμή του απερχόμενου Wolfang Schaeuble.

  "Δεν μπορεί να υπάρξουν περικοπές χρέους στην ευρωζώνη. Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα πρέπει να αφήσει την ευρωζώνη", δήλωσε.

  Τάχθηκε ακόμη υπέρ της υψηλής φορολόγησης επιχειρήσεων όπως η Apple, ζητώντας παράλληλα περισσότερο συνεργασία στην ΕΕ και στη G20 για να επιτευχθεί αυτό.

  Η ικανότητα των διεθνών επιχειρήσεων να ελαχιστοποιούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις με το να καταχωρίζουν τα κέρδη σε περιοχές με χαμηλότερη φορολόγηση, έχει έρθει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, καθώς οι χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα για τη χρηματοδότηση επέκτασης των υποχρεώσεων κοινωνικής ασφάλισης και ασφάλειας.

  Η δήλωση αυτή του επικεφαλής του FDP, Christian Lindner, ανοίχει πιθανό κοινό έδαφος με τους Πράσινους, των οποίων η έκκληση για αύξηση των περιβαλλοντικών δαπανών και για υποδομές, είναι σε αντίθεση με τις απόψεις του FDP για αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία.

  "Μπορώ να φανταστώ αυξήσεις φόρων. Για επιχειρήσεις όπως η Apple. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στη G20, η δομή των φόρων πρέπει να είναι στην κορυφή της ατζέντας", δήλωσε.

  Ενώ επαναδιατύπωσε την αντίθεσή του στις φορολογικές αυξήσεις για όσες επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα, η πρόταση να βρεθούν στο στόχαστρο οι φορολογικές πρακτικές των επιχειρήσεων, δημιουργεί περιθώριο ώστε να επιτευχθεί αυτή η συμμαχία μεταξύ Πρασίνων και του CDU της Merkel.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020