Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Οκτ-2017 12:04

  Credit Suisse: Ο μέτοχος RBR παρουσιάζει σχέδιο για την αναδιάρθρωση της τράπεζας

  Credit Suisse: Ο μέτοχος RBR παρουσιάζει σχέδιο για την αναδιάρθρωση της τράπεζας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η RBR Capital Investors, ο ακτιβιστής επενδυτής που την προηγούμενη εβδομάδα απέκτησε συμμετοχή στην Credit Suisse, αποκάλυψε το σχέδιό της για την ελβετική τράπεζα, που περιλαμβάνει αναδιάρθρωση της δομής του ομίλου και της τεχνολογικής πλατφόρμας.

  Η επενδυτική εταιρεία δηλώνει ότι η Credit Suisse θα πρέπει να επικεντρωθεί στην διαχείριση πλούτου και να διαχωρίσει σε ξεχωριστές οντότητες τις μονάδες επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης asset.

  Συγκεκριμένα, η RBR θέλει να συγχωνεύσει και να συγκεντρώσει τις μονάδες Swiss Universal Bank, Wealth Management International και Wealth Management Asia σε μια νέο δομή της οποίας η αξίας θα υπερβαίνει την τρέχουσα αξία όλου του ομίλου.

  Η RBR πρόσθεσε πως το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Credit Suisse δεν θα πρέπει απλώς να διαχωριστεί, αλλά και να έχει την έδρα του εκτός Ελβετίας, ας πούμε στις ΗΠΑ. Σχεδιάζει επίσης να αναδιοργανώσει την "με χαμηλές αποδόσεις πλατφόρμα τεχνολογίας" από την αρχή, για να εξυπηρετεί καλύτερα τους πελάτες.

  Απαντώντας στις προτάσεις της RBR, η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι είναι ευπρόσδεκτες οι απόψεις όλων των μετόχων, αλλά εστιάζει στην ισχύουσα στρατηγική της και στο τριετές σχέδιο "που βρίσκεται σε καλό δρόμο και πιστεύουμε ότι θα απελευθερώσει μεγάλη αξία για τους πελάτες και τους μετόχους μας".

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ