Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Οκτ-2017 17:06

  Ικανοποιημένη η Λευκωσία από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ικανοποίηση εκφράζει η κυπριακή κυβέρνηση για τη συμπερίληψη στο κείμενο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής των 28 κρατών - μελών της Ε.Ε. υπόδειξης προς την Τουρκία να εφαρμόζει τη συμφωνία επανεισδοχής με την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς διακρίσεις, έναντι όλων των κρατών-μελών.

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας από τις Βρυξέλλες στο ΡΙΚ , είπε ότι οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί "στέλνουν σαφέστατα μηνύματα προς την Τουρκία", η οποία, πρόσθεσε, είναι ενοχλημένη.

  Ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιδρώντας στη συμπεριφορά της Τουρκίας ειδικότερα στο θέμα της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει τη λήψη μέτρων που αφορούν την προενταξιακή οικονομική βοήθεια που δίδεται στην Άγκυρα.

  Ο κ. Χριστοδουλίδης επισήμανε ότι αποτελεί κοινή προσέγγιση των ευρωπαίων ηγετών ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν επιτρέπει στην Ένωση να προχωρήσει σε ενίσχυση των σχέσεών τους, είτε σε πολιτικό είτε σε οικονομικό επίπεδο.

  Αναφορικά με τα μέτρα, που λαμβάνονται, μετά την απόφαση των κατοχικών δυνάμεων να επιβάλουν "δασμούς" σε προϊόντα, είπε ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό να διασφαλίσει πως δεν λείπει κάτι από τους εγκλωβισμένους.Πρόσθεσε ότι γίνονται ήδη στοχευμένες ενέργειες για άρση της απόφασης της Τουρκίας, ενώ επεξεργάζονται και άλλες ενέργειες άλλες από τις αρμόδιες αρχές.

  Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ