Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Οκτ-2017 13:43

  "Πράσινο φως" για προετοιμασία της 2ης φάσης των διαπραγματεύσεων για το Brexit

  "Πράσινο φως" για προετοιμασία της 2ης φάσης των διαπραγματεύσεων για το Brexit
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν το "πράσινο φως" για την "εσωτερική προπαρασκευή" μίας μελλοντικής συμφωνίας που θα διέπει τις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

  "Οι ηγέτες έδωσαν το πράσινο φως σε εσωτερικές προετοιμασίες των 27 για τη δεύτερη φάση" των διαπραγματεύσεων για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το μήνυμα του Ντόναλντ Τουσκ στο Twitter. Η διευθέτηση της μελλοντικής σχέσης ΕΕ - Ηνωμένου Βασιλείου ανήκει στη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων του διαζυγίου.

  Το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων της δεύτερης φάσης εξαρτάται από την ολοκλήρωση των συνομιλιών της πρώτης φάσης που αφορά τρία θέματα: τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και των βρετανών πολιτών που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα ιρλανδικά σύνορα και η οικονομική διευθέτηση.

  Η πρόοδος των διαπραγματεύσεων επί των τριών αυτών φακέλων δεν είναι ικανοποιητική και , σύμφωνα με την άποψη ορισμένων Ευρωπαίων αξιωματούχων, βρίσκεται σε αδιέξοδο.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ