Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Οκτ-2017 11:58

  Υποχώρησαν οι πωλήσεις λιανικής στη Βρετανία

  Υποχώρησαν οι πωλήσεις λιανικής στη Βρετανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι πωλήσεις λιανικής στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο, αντιστρέφοντας τα κέρδη του προηγουμένου μήνα, και υποδηλώνοντας τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου που αντιμετωπίζουν τα βρετανικά νοικοκυριά μετά από την απόφαση για Brexit το περασμένο έτος.

  Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις λιανικής μειώθηκαν κατά 0,8% τον προηγούμενο μήνα σε σχέση με τον Αύγουστο, ουσιαστικά εξαλείφοντας την αύξηση 0,9% του Αυγούστου.

  Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal προέβλεπαν ότι δεν θα υπήρχε αλλαγή στον όγκο των πωλήσεων μεταξύ των δύο μηνών.

  Συνολικά οι πωλήσεις λιανικής έχουν αυξηθεί κατά 1,2% σε ετήσια βάση στο γ΄ τρίμηνο, που αποτελεί τον βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ένα ανησυχητικό σημάδι για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου που στηρίζεται στην εγχώρια κατανάλωση.

  Οι πωλήσεις λιανικής δεν αναμένεται να έχουν καμία συμβολή στην τριμηνιαία οικονομική ανάπτυξη της περιόδου Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ