Τετάρτη, 18-Οκτ-2017 18:20

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί στις 9 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Σαξονίας

Την απόφασή του να παραιτηθεί στις 9 Δεκεμβρίου, δύο χρόνια πριν από την λήξη της θητείας του, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός της Σαξονίας-'Ανχαλτ Στάνισλαβ Τίλιχ, στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

"Βρισκόμαστε σήμερα ενώπιον μεγάλων κοινωνικών προκλήσεων και για αυτό χρειάζεται νέα και φρέσκια δύναμη", δήλωσε ο κ. Τίλιχ και πρόσθεσε ότι έπειτα από εννέα χρόνια αποφάσισε να δώσει την πρόκληση σε νεαρότερα χέρια. Στην πρωθυπουργία και στην ηγεσία του κόμματος στην Σαξονία αναμένεται να τον διαδεχθεί ο επικεφαλής της Κ.Ο. του CDU στο κρατίδιο, Μίχαελ Κρέτσμαν.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις πρόσφατες ομοσπονδιακές εκλογές πρώτο κόμμα στην Σαξονία αναδείχθηκε με 27% η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με την Φράουκε Πέτρι να εκλέγεται άνετα στο κρατίδιο, για να παραιτηθεί την επόμενη μέρα από την Κ.Ο. του κόμματος και να ιδρύσει νέο κόμμα, τους "Μπλε". Το CDU ήρθε δεύτερο, με ποσοστό 26,9%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα για: