Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Οκτ-2017 12:12

  Draghi: Δεν αποτρέπει τις μεταρρυθμίσεις η χαλαρή νομισματική πολιτική

  Draghi: Δεν αποτρέπει τις μεταρρυθμίσεις η χαλαρή νομισματική πολιτική
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, "απάντησε" σήμερα στους επικριτές του, δηλώνοντας ότι η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ δεν αποτρέπει τις χώρες από το να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές για τις οικονομίες τους.

  "Λέγεται συχνά ότι η νομισματική πολιτική αποθαρρύνει τις μεταρρυθμίσεις, διότι αφαιρεί την πίεση από τις κυβερνήσεις να δράσουν σε περίοδο κρίσης", δήλωσε.

  Οι επικριτές στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης έχουν υποστηρίξει ότι το χαμηλό κόστος δανεισμού μείωσε την ανάγκη στα κράτη που αντιμετωπίζουν προβλήματα, να επιδοθούν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

  Αλλά ο επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε πως η έρευνα της Τράπεζας "δεν διαπιστώνει πειστικά στοιχεία ότι τα υψηλά επιτόκια οδηγούν σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις, αν κάποιος ελέγξει τον επιχειρηματικό κύκλο και άλλους παράγοντες".

  "Το αντίθετο είναι πιο πιθανό να είναι αληθινό. Τα χαμηλότερα επιτόκια τείνουν να προάγουν τις μεταρρυθμίσεις, καθώς οδηγούν σε καλύτερο μακροοικονομικό περιβάλλον", δήλωσε.

  Οι δηλώσεις του έγιναν σε μια ομιλία κατά την έναρξη ενός συνεδρίου για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που διεξήχθη στα γραφεία της κεντρικής τράπεζας.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ