Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Οκτ-2017 16:04

  Συνεχίζεται "η φυγή" των Ιταλών στο εξωτερικό

  Συνεχίζεται "η φυγή" των Ιταλών στο εξωτερικό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνεχίζεται με ανησυχητικούς ρυθμούς "η φυγή" των Ιταλών στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, το 2016 αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Ιταλία σε αναζήτηση εργασίας, κυρίως, εκατόν είκοσι τέσσερις χιλιάδες πολίτες.
   
  Η αύξηση της μετανάστευσης σε σχέση με το 2015 είναι της τάξης του 15,4%. Ιδιαίτερη ανησυχία δε προκαλεί το ότι το 39% όσων αποφάσισαν να μεταναστεύσουν πέρυσι είναι ηλικίας από είκοσι τεσσάρων μέχρι τριάντα πέντε ετών.
   
  Το 9,7% είναι πενήντα με εξήντα τεσσάρων ετών και το ποσοστό αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελείται από τους λεγόμενους "ανέργους χωρίς ελπίδα", οι οποίοι δηλαδή δεν κατάφεραν να βρουν μια καινούρια δουλειά στην Ιταλία, παρά τις συνεχείς προσπάθειές τους.
   
  Στην πρώτη θέση προορισμού των Ιταλών που το 2016 αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους βρέθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο, στη δεύτερη η Γερμανία και αμέσως μετά ακολουθούν η Ελβετία, η Γαλλία, η Βραζιλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Συνολικά, οι ιταλοί πολίτες οι οποίοι την 1η Ιανουαρίου του 2017 ζούσαν στο εξωτερικό, ήταν 4.973. 942.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ