Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Ιουλ-2017 12:47

  Μειώθηκε ο αριθμός των ταξινομήσεων νέων αυτοκινήτων στην Βρετανία

  Μειώθηκε ο αριθμός των ταξινομήσεων νέων αυτοκινήτων στην Βρετανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αριθμός των ταξινομήσεων νέων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε τον Ιούνιο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, καθώς η ζήτηση συνέχισε να επιβραδύνεται μετά από ένα α΄ τρίμηνο-ρεκόρ και τις αλλαγές στον ειδικό φόρο κατανάλωσης τον Απρίλιο.

  Συνολικά 243.454 οχήματα ταξινομήθηκαν τον Ιούνιο σε σχέση με τα 255.766 οχήματα τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός για το εξάμηνο να διαμορφωθεί στα 1,4 εκατ., καταγράφοντας πτώση 1,3% από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της ένωσης κατασκευαστών και εμπόρων αυτοκινήτων (SMMT), Mike Hawes, δήλωσε πως όπως προβλέπεται η ζήτηση για νέα αυτοκίνητα έχει αρχίσει να επιβραδύνεται μετά από πέντε συνεχόμενα χρόνια σταθερής ανάπτυξης, αλλά οι αριθμοί είναι ακόμη ισχυροί και το α΄ εξάμηνο του έτους είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε επίπεδο αποδόσεων.

  H SMMT ανακοίνωσε ότι οι ταξινομήσεις είναι τώρα πιο πολύ ευθυγραμμισμένες με την πρόβλεψη για το έτος που κάνει λόγο για 2,6 εκατ. οχήματα, και αποτελεί πτώση 2,6% από τα επίπεδα του 2016 των 2,7 εκατ. 

  Αναμένεται δε περαιτέρω πτώση των ταξινομήσεων στα 2,5 εκατ. οχήματα, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη τριμηνιαία πρόβλεψη του SMMT τον Απρίλιο.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ