Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Μαϊ-2017 11:29

  FT: H EE ανεβάζει στα 100 δισ. ευρώ τον λογαριασμό του Brexit

  FT: H EE ανεβάζει στα 100 δισ. ευρώ τον λογαριασμό του Brexit
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:05

  Σκληραίνει την στάση της η ΕΕ απέναντι στο Brexit, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times αναμένεται να ανεβάσει τον λογαριασμό της εξόδου για την Βρετανία στα 100 δις. ευρώ.

  Όπως αναφέρει το πρακτορείο, μετά από αιτήσεις αρκετών χωρών μελών της ΕΕ, οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές έχουν ανεβάσει το κόστος του Brexit για την Βρετανία η οποία καλείται να καλύψει έξοδα που αφορούν, μεταξύ άλλων, αγροτικές επιδοτήσεις και διοικητικά έξοδα για την περίοδο 2019 και 2020.

  Το ποσό ξεπερνάει κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις που τοποθετούσαν τον λογαριασμό της Βρετανίας στα 60 δισ. ευρώ, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα και ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean Claude Juncker. Δείχνει επίσης πως η ΕΕ σκληραίνει την στάση της στις διαπραγματεύσεις. Το Παρίσι και η Βαρσοβία ζητούν να απαιτηθεί από την Βρετανία η καταβολή μιας ετήσιας μετα – Brexit αγροτικής επιδότησης, κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνο το Βερολίνο. 

   Βρετανία: Δεν θα καταβάλλουμε τα 100 δισ. ευρώ 

  Η κυβέρνηση της Βρετανίας δεν θα καταβάλλει το ποσό των 100 δις. ευρώ, στο οποίο φέρεται να ανεβάζει τον λογαριασμό του Brexit η ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιο Βρετανός υπουργός, David Davis με αφορμή σχετικό δημοσίευμα  των Fianncial Times.

  "Δεν θα πληρώσουμε τα 100 δις. ευρώ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος το κανάλι ITV απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το δημοσίευμα των FT που κάνουν λόγο για ανοδική αναθεώρηση του κόστους εξόδου της Βρετανίας από την ένωση από τους Ευρωπαίους διαπραγματευτές. "Δεν έχουμε δει ποτέ κάποιον αριθμό" από την ΕΕ, πρόσθεσε ο ίδιος χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει το ποσό το οποίο ετοιμάζεται η Βρετανία να καταβάλλει. "Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συζητήσουμε σε βάθος για το ποια είναι τα δικαιώματα και ποιες οι υποχρεώσεις της. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ