Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 11-Σεπ-2016 18:28

  Ρουμανία: Έπεσαν οι υπογραφές για τον αγωγό αερίου BRUA

  Ρουμανία: Έπεσαν οι υπογραφές για τον αγωγό αερίου BRUA
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Κομισιόν και οι υπουργοί Ενέργειας 12 χωρών-μελών έδωσαν το "πράσινο φως" για την κατασκευή του ρουμανικού τμήματος του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ουγγαρίας και Αυστρίας.

  Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το euronews.gr, υπεγράφησαν στη Βουδαπέστη τα μνημόνια συνεργασίας του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου BRUA, ο οποίος θα επιτρέψει την σύνδεση της ανατολικής και της κεντρικής Ευρώπης με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Κασπίας και της Μαύρης θάλασσας. Το δίκτυο στη Ρουμανία θα έχει μήκος 528 χιλιόμετρα.

  "Δημιουργούμε ένα δίκτυο. Όχι έναν μεγάλο παραδοσιακό αγωγό αλλά μικρότερους με περιορισμένη ροή που επιτρέπουν στο φυσικό αέριο να κυκλοφορεί στα νότια, τα ανατολικά και τα δυτικά. Όλη η περιοχή θα έχει έτσι περισσότερες πηγές ενέργειας διαθέσιμες καθώς και φθηνότερη ενέργεια", δήλωσε ο Επίτροπος αρμόδιος για την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια, Miguel Arias Canete.

  Ο υπουργός Ενέργειας της Ρουμανίας Victor Vlad Grigorescu εξήγησε πως εντός μερικών εβδομάδων το ρουμανικό τμήμα θα συνδεθεί με το βουλγαρικό, συμπληρώνοντας: "Ο αγωγός θα αποκτήσει σημαντική οικονομική χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Μηχανισμού Έργων Κοινής Ωφέλειας. Θα κυμανθεί κοντά στα 180 εκατομμύρια ευρώ, στα οποία θα προσθέσουμε το δικό μας μερίδιο που θα είναι τουλάχιστον 220 εκατομμύρια ευρώ ενώ στο έργο θα συμβάλουν και οι ρουμανικοί σιδηρόδρομοι. Το συγκεκριμένο ενεργειακό πρότζεκτ ισοδυναμεί με θέσεις εργασίας και ανάπτυξη".

  Όπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, από το 2019 το συγκεκριμένο δίκτυο αγωγών θα μπορεί να τροφοδοτεί με 4,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την Ουγγαρία, που εξακολουθεί να εξαρτάται ενεργειακά από τη Ρωσία.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ