Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Μαϊ-2021 16:00

  Άδ. Γεωργιάδης: Είμαστε υπέρ των επενδύσεων

  Άδ. Γεωργιάδης: Είμαστε υπέρ των επενδύσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα θα "πιάσει” υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από 4,1% εφέτος και 6% το 2022, όπως εκτίμησε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

  Μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως μέσα στην επόμενη διετία η Ελλάδα θα προσεγγίσει την 30η θέση, από την 79η που βρίσκεται, στον δείκτη doing business της Παγκόσμιας Τράπεζας.

  Αναφερόμενος στη συμφωνία της Pyramis με την BSH είπε πως αυτή έχει μεγάλη σημασία και αποτελεί έμπρακτη απόδειξη πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η αποβιομηχάνιση. "Στόχος μας” είπε ο υπουργός "είναι να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει βιομηχανική παραγωγή”. 

  Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ανέφερε πως "το εμβόλιο της αριστερής ιδεολογικής ηγεμονίας τελείωσε", τονίζοντας πως ο λαός θέλει να γίνουν επενδύσεις. "Η Ελλάδα έχει μια Κυβέρνηση που καταλαβαίνει από οικονομία", είπε.

  Στόχος της Κυβέρνησης, είπε ο κ. Γεωργιάδης, είναι να αφαιρέσει τα εμπόδια και να επιταχύνει τις διαδικασίες αδειοδότησης που ήταν για πολλά χρόνια "κόκκινη σημαία που έλεγε σε κάθε επενδυτή πριν έρθει στην Ελλάδα είναι αν πας εκεί θα μπλέξεις”, όπως ανέφερε.

  "Είμαστε εδώ, σεβόμαστε τα χρήματα των επενδυτών και τον χρόνο χρόνο τους και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να γίνει η επένδυση τους πραγματικότητα και να κερδίσουν από την επένδυση τους”, αυτό είναι το βασικό μήνυμα που στέλνουμε προς τους επενδυτές είπε ο κ. Γεωργιάδης. Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι έχει εκπονηθεί σχέδιο δράσης 26 σημείων για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης. 

  Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νικόλαος Μπακατσέλος, τόνισε πως υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για επενδύσεις από Αμερικανικές εταιρείες.

  Ο κ. Κωνσταντίνος Μαραγκός, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου είπε πως από το 2001 έως το 2019 οι Γερμανικές επιχειρήσεις ξεπέρασαν τα 8 δισ. ευρώ και ενδιαφέρονται για επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, της αγροδιατροφής, του τουρισμού, των logistics, του R&D, κ.ά.

  Ο κ. Σπύρος Σπυρόπουλος Ανώτερος Σύμβουλος στην Oaktree Capital Management LLP που επενδύει στην Ελλάδα από το 2012 σημείωσε πως τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελούν μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα. Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση είπε πως πρέπει να διευρυνθεί η πρόσβαση των επιχειρήσεων και των πολιτών διότι, όπως ανέφερε, η χρηματοδότηση παραμένει σε ακριβά επίπεδα, με τον Αντώνη Αχιλλεούδη, Group Managing Director, AXIA Ventures Group Ltd, να εκτιμά ότι η οικονομία πιθανότητα θα εμφανίσει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης από το καλοκαίρι και μετά και η ανάπτυξη όπως σημείωσε θα είναι βιώσιμη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ