Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 02-Μαρ-2019 10:44

  Κρίσιμες οι υποδομές για τη βιωσιμότητα του Τουρισμού

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κρίσιμες οι υποδομές για τη βιωσιμότητα του Τουρισμού

  Της Βασιλικής Κουρλιμπίνη

  Στο κομμάτι των τουριστικών υποδομών αναφέρθηκε από το βήμα του  4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος, ως κρίσιμο παράγοντα για τη βιωσιμότητα του Τουρισμού και τη συνέχιση της ανάπτυξης του κλάδου. "Το προϊόν, οι επιχειρήσεις και ο προορισμός είναι συνδεδεμένα, όμως αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα στα θέματα επενδύσεων και υποδομών και αυτό επηρεάζει αρνητικά το τουριστικό προϊόν", είπε.

  "Στα θετικά καταφέραμε να δημιουργήσουμε συνέργειες και να αλλάξουμε τη φιλοσοφία του τουρισμού και των επισκεπτών. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τους προορισμούς και να εμπλουτίσουμε το προϊόν", συμπλήρωσε.

  Ο κ. Ρέτσος αναφέρθηκε στη νέα καμπάνια προβολής της Marketing Greece. "Η τεχνολογία είναι ένα μεγάλο θέμα και μπορείς να κάνεις καλύτερο το προϊόν και την εμπειρία των επισκεπτών", τόνισε.

  "Είναι απαραίτητες οι επενδύσεις και σε τοπικό επίπεδο. Οι υποψήφιοι της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να έχουν πρόγραμμα και για τις τουριστικές επενδύσεις".

  Η συζήτηση εξελίχθηκε με τον Alain Dupeyras, Head, Regional Development & Tourism Division, OECD. "Υπάρχουν πολλές προκλήσεις στον Τουρισμό, οι κυβερνήσεις πρέπει να σκέφτονται μακροπρόθεσμα και με στρατηγική. Πρέπει να είναι καινοτόμοι και να κοιτούν το μέλλον για να προβλέψουν καταστάσεις.

  Πρέπει να καταλάβουμε πως ο Τουρισμός απαιτεί συνεργασία ανάμεσα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Πρέπει να δούμε την οικονομία του τουρισμού σοβαρά, τις δυνατότητές της, πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα στηριχτούν οι επιχειρήσεις", υπογράμμισε.

  Από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, κατά την ομιλία της ανέφερε πως οι επιτυχίες που ήρθαν μέχρι τώρα στον ελληνικό Τουρισμό δεν ήταν αποτέλεσμα συγκυριών, αλλά ευκαιριών και ήταν επιτυχίες σκληρής δουλειάς. Όπως είπε, δεν υπάρχει εφησυχασμός και το βλέμμα είναι στραμμένο στο μέλλον καθώς το 2019 είναι μια απαιτητική χρονιά λόγω αυξημένου ανταγωνισμού, των επιπτώσεων του Brexit κά. "Κινούμαστε στρατηγικά με νέες διαπραγματεύσεις και συμφωνίες για να εξασφαλίσουμε ανάπτυξη και τα επόμενα χρόνια", σημείωσε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων