Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Ιουν-2020 13:20

  Το Χονγκ Κονγκ καλεί. Μπορεί η Ευρώπη να απαντήσει;

  Το Χονγκ Κονγκ καλεί. Μπορεί η Ευρώπη να απαντήσει;
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Ian Bond

  Η ΕΕ θα πρέπει ασφαλώς να υποστηρίξει τη συνεχιζόμενη νομική αυτονομία του Χονγκ Κονγκ στις δημόσιες ανακοινώσεις της. Είναι σημαντικό ενημερώσει τους υποστηρικτές της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ να γνωρίζουν ότι η Ευρώπη δεν τους έχει ξεχάσει. Αλλά η ρητορική δεν θα αποτρέψει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας να επιβάλει αυστηρότερο έλεγχο στο Χονγκ Κονγκ.

  Έχοντας ακούσει μόνο κάποιες αναποτελεσματικές διαμαρτυρίες όταν φυλάκισαν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Ουιγούρους στην περιοχή Xinjiang της Κίνας, οι κινεζικές αρχές πρέπει να πιστεύουν ότι η Δύση θα πιέσει απλώς ξανά για το Χονγκ Κονκ -ιδιαίτερα εάν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας μπορεί να πείσει τις δυτικές επιχειρήσεις ότι θα προστατεύσει τα συμφέροντά τους και ότι οι νέοι κανονισμοί θα επηρεάσουν μόνο μερικούς "εξτρεμιστές”.

  Η ΕΕ πρέπει να εξετάσει πώς θα αλλάξει τους υπολογισμούς του Πεκίνου. Το μήνυμα -ιδιωτικά στην αρχή, αλλά και δημόσια αργότερα, εάν χρειαστεί- θα πρέπει να είναι πως η ελκυστικότητα του Χονγκ Κονγκ για τους επενδυτές εξαρτάται από το κράτος δικαίου και όχι από την εξουσία του κόμματος, που παραμένει κυρίαρχο εκεί. Εάν αυτό αλλάξει, οι επιχειρήσεις θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, χωρίς καμία ανάγκη για επίσημες κυρώσεις.

  Η ΕΕ θα πρέπει επίσης να καταρτίσει κάποια σχέδια έκτακτης ανάγκης σχετικά με το πώς θα μπορούσε να προσφέρει προστασία σε απειλούμενους φιλοδημοκρατικούς ακτιβιστές, προσφέροντας τους άσυλο στην Ευρώπη και θα πρέπει να ενισχύσει τους δεσμούς με την Ταϊβάν, άλλη μια δημοκρατία που βρίσκεται υπό απειλή από το Πεκίνο.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.cer.eu/in-the-press/judy-asks-hong-kong-calls-can-europe-respond

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ