Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Μαϊ-2020 08:08

  Όταν οι χρηματοπιστωτικές αγορές σώζουν ζωές

  Όταν οι χρηματοπιστωτικές αγορές σώζουν ζωές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Rene Karsenti

  Ένας εξαιρετικά μεταδοτικός αναπνευστικός ιός θέτει σε κίνδυνο την ανθρωπότητα και την καθιερωμένη τάξη των πραγμάτων όπως την ξέραμε. 

  Η χρηματοδότηση πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα από όλες τις πηγές στον αγώνα κατά του κορονοϊού και στον αγώνα για να περιοριστεί η συνεπαγόμενη οικονομική κρίση, και να δημιουργηθεί ανθεκτικότητα έναντι μελλοντικών κρίσεων.

  Διάφορα κοινωνικά ομόλογα κορονοϊού έχουν εκδοθεί από σειρά πολυμερών θεσμικών οργάνων και δημοσίων υπηρεσιών και ήδη προκάλεσαν σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, ανοίγοντας τον δρόμο για περισσότερες εκδόσεις.

  Το στάδιο τώρα είναι έτοιμο ώστε τα κοινωνικά ομόλογα να γίνουν από μια εξειδικευμένη λύση, σε μια γενικότερη.

  Ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό που θα αναπτυχθεί, θα αδειοδοτηθεί και θα παραδοθεί σε παγκόσμια κλίμα σε 12-18 μήνες, θα είναι ένα άνευ προηγουμένου επίτευγμα. 

  Η ισχυρή συλλογική δράση παγκοσμίως είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη αυτού του στόχου και για να έρθει η πανδημία σε ένα τέλος. 

  Τα κοινωνικά ομόλογα πρόκειται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις προσπάθειες. Επιπλέον των άμεσων συνεισφορών από κυβερνήσεις και φιλανθρωπίες, οι καινοτόμοι χρηματοδοτικοί μηχανισμοί θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτήσουν εμβόλια και υγειονομικές λύσεις για τον κορονοϊό.

  Τα IIFFm Vaccine Bonds, έχουν δείξει ότι δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια είναι διαθέσιμα στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές για να επενδυθούν σε μια επείγουσα και δίκαιη αιτία -πρέπει απλώς να κατανεμηθεί με τον σωστό τρόπο.

  © Copyright CEPS. Η μετάφραση του κειμένου έγινε από το Capital.gr. Η δημοσίευση της ελληνικής μετάφρασης δεν αποτελεί προϊόν επίσημης συνεργασίας

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ceps.eu/social-bonds-in-response-to-the-covid-19-crisis/

   

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ