Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Μαϊ-2020 12:37

  Η ΕΕ να λάβει γνώση της πολιτικής πραγματικότητας στα Δυτικά Βαλκάνια

  Η ΕΕ να λάβει γνώση της πολιτικής πραγματικότητας στα Δυτικά Βαλκάνια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Φανταστείτε ότι είστε ο ηγέτης μιας διεφθαρμένης πολιτικής ελίτ σε μια χώρα των Δυτικών Βαλκανίων, γράφει ο συγγραφέας αυτού του paper σε ένα επιτακτικό κάλεσμα προς την ΕΕ να λάβει γνώση των πολιτικών πραγματικοτήτων σε αυτή την περιοχή.

  Δέχεστε πιέσεις για να "πολεμήσετε τη διαφθορά σε όλους τους τομείς", αλλά δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να χάσετε τον έλεγχο της εξουσίας που έχετε αποκτήσει με τα χρόνια.

  Πώς αντιμετωπίζετε όλη αυτή την πίεση; Εδώ είναι ένας οδηγός που θα σας βοηθήσει να αγοράσετε κάποιο χρόνο, ή καλύτερα δεκαετίες.

  Αυτό το CEPS Policy Insight υιοθετεί μια ζωντανή ρητορική προσέγγιση για να δείξει πώς έχει αγνοηθεί η κρατική διαφθορά στα Δυτικά Βαλκάνια, από την έναρξη της διαδικασίας ένταξης της περιοχής στην ΕΕ, παρά τα πολλά παραδείγματα που έχει αναδείξει η κοινωνία των πολιτών και τα ανεξάρτητα ΜΜΕ.

  Υποστηρίζει ότι ενώ η ΕΕ αρχικά αναγνώρισε τις σαφείς ενδείξεις διαφθοράς σε ένα επίσημο έγγραφο το 2016, οι πολιτικές ελίτ των Δυτικών Βαλκανίων είχαν ήδη δημιουργήσει πανίσχυρα δίκτυα διεφθαρμένων συμφερόντων γύρω τους.

  Όχι μόνο αυτό, είχαν ήδη φθάσει στο υψηλότερο σημείο διαφθοράς –με νόμους στα μέτρα των συμφερόντων.

  © Copyright CEPS. Η μετάφραση του κειμένου έγινε από το Capital.gr. Η δημοσίευση της ελληνικής μετάφρασης δεν αποτελεί προϊόν επίσημης συνεργασίας

   

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ceps.eu/ceps-publications/tailor-made-laws-in-the-western-balkans

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021