Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Απρ-2020 09:32

  Πώς θα εξελιχθεί η πολιτική ανατολικής εταιρικής σχέσης μετά το 2020

  Πώς θα εξελιχθεί η πολιτική ανατολικής εταιρικής σχέσης μετά το 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Michael Emerson, Steven Blockmans, Denis Cenusa

  Με τον τολμηρό τίτλο "Πολιτική Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης μετά το 2020: Ενισχύοντας την Ανθεκτικότητα- μια εταιρική σχέση που παρέχει αποτελέσματα για όλους, η πρόσφατη Κοινή Ανακοίνωση της ΕΕ, προσφέρει μια ευρεία σειρά προσανατολισμών πολιτικής αλλά μικρή επιχειρησιακή ιδιαιτερότητα, όπως διαπιστώνουν οι συγγραφείς αυτού του σχολίου.

  Η Γεωργία, η Μολδαβία και η Ουκρανία -κάθε μία με τις Συμφωνίες Σύνδεσης της ΕΕ, απαιτούν έναν "τετράλογο” με την ΕΕ για να ασχοληθεί με τα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά όχι με άλλα κράτη της Συμφωνίας Σύνδεσης. 

  Το γεγονός ότι αυτό το αίτημα δεν έγινε δεκτό, είναι μια έντονη παράλειψη από την Ανακοίνωση, αλλά μία που θα μπορούσε και πάλι να διορθωθεί στην Σύνοδο Κορυφής της Συμφωνίας Σύνδεσης της ΕΕ στις 18 Ιουνίου.

  Η Σύνοδος θα πρέπει επίσης να συμφωνήσει στην κατεύθυνση πολιτικής της ΕΕ και των Ανατολικών κρατών εταίρων πέρα από το 2020, και περιλαμβάνει τα πολλά διακρατικά ζητήματα που δικαιολογούν τις τετραμερείς διαβουλεύσεις.

  Μεταξύ άλλων θεμάτων είναι το πώς η αναθεώρηση μεγάλων πολιτικών της ΕΕ, όπως αυτή για την ενέργεια, για το κλίμα ή για τον ανταγωνισμό, μπορεί να επηρεάσει τα συνδεδεμένα κράτη.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ceps.eu/ceps-publications/eastern-partnership-policy-beyond-2020/

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ