Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Απρ-2020 13:47

  Προστασία της απασχόλησης την εποχή του κορονοϊού

  Προστασία της απασχόλησης την εποχή του κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Miroslav Beblavy

  Το paper αυτό αναλύει σύντομα την πρόταση της Κομισιόν για τη δημιουργία του SURE, του "ευρωπαϊκού μέσου προσωρινής στήριξης για τον μετριασμό των κινδύνων ανεργίας σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης”.

  Ο μηχανισμός SURE θα δανείζεται μέχρι 100 δισ. ευρώ από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, θα τα δανείζει στα κράτη-μέλη για να χρηματοδοτήσουν σχήματα βραχυπρόθεσμης εργασίας και παρόμοια μέτρα, χρησιμοποιώντας εγγυήσεις από τα ίδια τα κράτη-μέλη.

  Η ανάλυση επισημαίνει ότι το σχήμα θα μπορούσε να φανεί, πρώτα και κύρια, σαν μια απόδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της εχθρικής προπαγάνδας από τη Ρωσία και την Κίνα για την αναποτελεσματικότητα της ΕΕ.

  Μπορεί επίσης να έχει μια επίδραση σε εθνικές πολιτικές για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, και για την βοήθεια των περισσότερο πληγέντων και/ή δημοσιονομικά ασθενέστερων κρατών, αλλά αυτή η επίδραση πιθανώς θα είναι περιορισμένη. 

  Ενδεχομένως, το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του SURE είναι ότι αναφέρεται ρητά στο ίδιο ως πρόδρομος ενός μελλοντικού σχήματος Ευρωπαϊκής Ασφάλισης της Ανεργίας.

  © Copyright CEPS. Η μετάφραση του κειμένου έγινε από το Capital.gr. Η δημοσίευση της ελληνικής μετάφρασης δεν αποτελεί προϊόν επίσημης συνεργασίας

   

   

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ceps.eu/ceps-publications/protecting-employment-in-the-time-of-coronavirus/

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ