Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Απρ-2020 08:35

  Η ΕΕ, η Κίνα, οι ΗΠΑ και οι ονομασίες προέλευσης

  Η ΕΕ, η Κίνα, οι ΗΠΑ και οι ονομασίες προέλευσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Weinian Hu

  Η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγός αγροτικών τροφίμων. Είναι επίσης ο δεύτερος μεγαλύτερος προορισμός για την εξαγωγή πρϊόντων της ΕΕ προστατευόμενων από γεωγραφικές ενδείξεις (GI ή ΠΟΠ), και αντιστοιχούν στο 9% της αξίας του, συμπεριλαμβανομένων των κρασιών, των αγροτικών τροφίμων και των ποτών.

  Η Συμφωνία ΕΕ-Κίνας για την Προστασία Γεωγραφικών Ενδείξεων, που ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο του 2019, αναμένεται να έχει μεγαλύτερη δυναμική για τα GIs που εξάγει η ΕΕ στην χώρα, από τη στιγμή που τώρα η πρόσβαση στην αγορά είναι εγγυημένη.

  Αλλά η Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία ΕΕ-Κίνας, που υπεγράφη τον Ιανουάριο του 2020, έχει θέσει δύο προληπτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου ενός μηχανισμού διαβουλεύσεων με την Κίνα πριν από την αναγνώριση νέων GIs για προστασία στην κινεζική αγορά εξαιτίας των συμφωνιών του ελεύθερου εμπορίου.

  Ως αποτέλεσμα, τα GIs της ΕΕ θα μπορούσαν να υποβληθούν σε αυστηρότερους ελέγχους στις ΗΠΑ προτού αναγνωριστούν για προστασία στην Κίνα.

  Οι αναλυτές αποκαλύπτουν ωστόσο ότι μόλις λίγες GIs της ΕΕ μπορεί να επηρεαστούν από την τελευταία συμφωνία, αν επηρεαστούν καθόλου.

  © Copyright CEPS. Η μετάφραση του κειμένου έγινε από το Capital.gr. Η δημοσίευση της ελληνικής μετάφρασης δεν αποτελεί προϊόν επίσημης συνεργασίας


  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ceps.eu/ceps-publications/dinner-for-three/

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ