Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 06-Δεκ-2019 10:27

  Η ψηφιοποίηση των αγροτικών τροφίμων

  Η ψηφιοποίηση των αγροτικών τροφίμων
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Andrea Renda, Nicole Reynolds, Moritz Laurer, Gal Cohen

  Καθώς η κλιματική αλλαγή όλο και περισσότερο αποτελεί έναν υπαρξιακό κίνδυνο για την Γη, επιστήμονες και φορείς χάραξης πολιτικής στρέφονται στην γεωργία και στα τρόφιμα ως τομείς άμεσης και τολμηρής δράσης, οι οποίοι πρέπει να επιστρέψουν μέσα στα επιτρεπτά όρια του Πλανήτη.

  Οι δεσμοί μεταξύ της γεωργίας, της βιοποικιλότητας και της αλλαγής του κλίματος έχουν γίνει τόσο προφανείς που οι επιστήμονες προτείνουν μια μεγάλη διατροφική αναδιοργάνωση προς μια υγιή δίαιτα μέχρι το2050, ως έναν τρόπο να σωθεί ο πλανήτης.

  Η επίτευξη αυτών των ορόσημων ωστόσο, δεν είναι εύκολη, με βάση τόσο τους τωρινούς δείκτες και σύμφωνα με τη δυσοίωνη κατάσταση του παγκόσμιου διαλόγου αναφορικά με αυτό.

  Για αυτό οι ψηφιακές τεχνολογίες όπως η ασύρματη συνδεσιμότητα, το Internet of Things, η Τεχνητή Νοημοσύνη και το blockchain, μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν στη διάσωση.

  Αυτό το report εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εφαρμοστούν οι ψηφιακές λύσεις επί τόπου για να βοηθήσουν την αλυσίδα εφοδιασμού αγροτικών τροφίμων να μετασχηματιστεί για να επιτύχει μεγαλύτερη βιωσιμότητα.

  Μαζί με αυτή τη λύση, εντοπίζουμε εμπόδια, προκλήσεις, κενά και πιθανές συστάσεις πολιτικής. Τα ζητήματα δράσης αντιμετωπίζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένας παράγοντας αλλαγής στο εσωτερικό και στην παγκόσμια διακυβέρνηση, και διαδίδονται σε δέκα τομείς, από την τόνωση της συνδεσιμότητας και της διαχείρισης δεδομένων σε ενέργειες που στόχο έχουν την ενίσχυση μικρών αγροτών.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ceps.eu/ceps-publications/digitising-agrifood/

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων