Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Ιουλ-2019 09:19

  Η μετανάστευση και το άσυλο σε περιόδους κρίσης

  Η μετανάστευση και το άσυλο σε περιόδους κρίσης
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Sergio Carrera, Juan Santos Vara, Tineke Strik

  Αυτό το απαιτητικό paper εξετάζει τις πολιτικές της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο σε περιόδους κρίσης, αξιολογώντας παλαιές και νέες μορφές συνεργασίας στις πολιτικές διαχείρισης της μετανάστευσης από την ΕΕ, στο πεδίο της συνεργασίας τρίτων χωρών.

  Τα case studies που εξετάστηκαν, αποκαλύπτουν ότι υπήρξε μια σαφής τάση και στρατηγική να απομακρυνθούν ή να βγουν εκτός των κανόνων λήψης αποφάσεων και των θεσμικών αρχών που κατοχυρώνονται στη Συνθήκη της Λισσαβόνας για την προώθηση της συνεργασίας τρίτης χώρας στη διαχείριση της μετανάστευσης.

  Εξετάζει τις συνέπειες και τις επιδράσεις της υιοθέτησης μέσων και προτύπων συνεργασίας εκτός της Συνθήκης υπό το πρίσμα των αρχών του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών αρχών και δικαιωμάτων.

  Αυτή η μελέτη εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους "η πολιτική της μεταναστευτικής κρίσης” και τα πρότυπα συνεργασίας τους και τα αποτελέσματα που έχουν παρατηρηθεί από το 2015, επηρεάζουν και θα μπορούσαν ίσως ακόμη και να υπονομεύσουν την νομιμότητα της ΕΕ σε αυτά τα πεδία πολιτικής.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ceps.eu/ceps-publications/constitutionalising-the-external-dimensions-of-eu-migration-policies-in-times-of-crisis/

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων