Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Ιουν-2019 13:39

  Η δυναμική της πιστοληπτικής αξιολόγησης

  Η δυναμική της πιστοληπτικής αξιολόγησης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αυτό το paper διερευνά την συμπεριφορά των οίκων αξιολόγησης (CRAs) χρησιμοποιώντας ένα φυσικό πείραμα στη νομισματική πολιτική. Συγκεκριμένα, εκμεταλλευόμαστε το εταιρικό QE του ευρωσυστήματος και το συγκεκριμένο σχεδιασμό που είναι βασισμένος στην αξιολόγηση, ο οποίος δημιουργεί εξωγενείς διακυμάνσεις στην πιθανότητα ένα ομόλογο να γίνει επιλέξιμο για άμεση αγορά.

  Δείχνουμε ότι μετά από την υιοθέτηση της πολιτικής, οι αναβαθμίσεις των αξιολογήσεων ήταν ως επί το πλείστον αξιοσημείωτες για ομόλογα που αρχικά βρισκόταν χαμηλότερα, αλλά κοντά, στο όριο επιλεξιμότητας.

  Σύμφωνα με τη θεωρία, η δραστηριότητα αξιολόγησης επικεντρώνεται ακριβώς στην περιοχή όπου τα κίνητρα των παραγόντων της αγοράς αναμένεται να είναι πιο ευαίσθητα στον σχεδιασμό πολιτικής.

  Συμπληρώνοντας τα στοιχεία σχετικά με τη δραστηριότητα των μη τυποποιημένων μέτρων, τα ευρήματα συμβάλλουν στην καλύτερη αξιολόγηση των συνεπειών της ρητής (αλλά όχι αποκλειστικής) εξάρτησης από τις αξιολογήσεις CRAs από τις κεντρικές τράπεζες, όταν σχεδιάζουν τη νομισματική πολιτική.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ceps.eu/credit-rating-dynamics/

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ