Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Απρ-2019 10:34

  Η χρηματοδότηση για κτήρια ενεργειακής απόδοσης στη ΝΑ Ευρώπη

  Η χρηματοδότηση για κτήρια ενεργειακής απόδοσης στη ΝΑ Ευρώπη
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Jorge Nunez Ferrer

  Το paper αυτό ασχολείται με τη δυνατότητα δημιουργίας χρηματοπιστωτικών μέσων έτσι ώστε τα προγράμματα μεγάλης κλίμακας για την ανανέωση της ενεργειακής απόδοσης, να μπορούν να χρηματοδοτούνται ουσιαστικά από τον ιδιωτικό τομέα.

  Στοχεύοντας του φορείς χάραξης πολιτικής και όσους επιθυμούν να κατανοήσουν το ζήτημα, αποφεύγει τις υπερβολικές τεχνικές λεπτομέρειες.

  Παρουσιάζει κάποια επιλεγμένα δείγματα χρηματοπιστωτικών μέσων για την ενεργειακή απόδοση που θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύσουν πιθανή ίχνη για την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

  Καταλήγει προτείνοντας την ανάπτυξη παραλλαγών ενός από τα απλούστερα μοντέλα για να αποφευχθούν φιλόδοξα, σύνθετα αλλά αναποτελεσματικά μέσα.

  Δίνεται σαφής προειδοποίηση για την ανάγκη μιας προσεκτικής ex ante αξιολόγησης του νομικού πλαισίου, άλλων φραγμών και της ικανότητας των οικοδομικών ενώσεων να ζητούν δάνεια για λογαριασμό των ιδιοκτητών.

  Επίσης επιμένει ότι η ανάπτυξη της επιχειρηματικής στρατηγικής απαιτεί ειδική προσοχή.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ceps.eu/publications/leveraging-funding-energy-efficiency-buildings-south-east-europe
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων