Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Μαρ-2019 11:11

  Οι κανόνες για τις τιμές στην καταναλωτική πίστη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Οι κανόνες για τις τιμές στην καταναλωτική πίστη

  Των Sylvain Bouyon και Inna Oliinyk

  Οι κανόνες των τιμών θεσπίζονται για να αποτρέπουν κάποιους sub-prime δανειστές από το να εκμεταλλεύονται με λάθος τρόπο την μη ευαισθησία των τιμών ενός σημαντικού ποσοστού δανειστών sub-prime.

  Η υψηλή ποικιλομορφία ανά τις χώρες μπορεί να παρατηρηθεί και στον τύπο των κανόνων που υιοθετούνται (συνδυάζοντας τα πλαφόν των άμεσων και έμμεσων τιμών) και το πόσο σφιχτοί είναι.

  Οι κανόνες μοιάζουν να είναι πιο αυστηροί σε ένα περιβάλλον υψηλής χρηματοοικονομικής ένταξης, έντονης δημόσιας στήριξης σε κοινωνικά ζητήματα, χαμηλού ρίσκου φτώχειας, υψηλών ποσοστών αποταμίευσης από νοικοκυριά και/ή υψηλής ωριμότητας των αγορών καταναλωτικής πίστης.

  Τα λίγα επεισόδια αξιοσημείωτης σύσφιξης έχουν δείξει μια σημαντική μείωση τόσο στο κόστος όσο και στους όγκους των δανείων, και παραμένει ασαφές εάν, ως αποτέλεσμα, έχουν υπάρξει επιδράσεις σε θέματα υποκατάστασης.

  Η εναρμόνιση με την ΕΕ στους κανόνες τιμών θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από την ανάγκη για καλύτερες συνθήκης ισότητας. Ωστόσο, δεδομένης της ποικιλομορφίας στους κανόνες των τιμών, του βαθμού της αυστηρότητας αυτών των κανόνων και της δομής των  sub-prime αγορών, θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει σημαντικές αρνητικές επιδράσεις.

  Συνολικά, απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να αποτιμηθεί καλύτερα το μέγεθος και οι μηχανισμοί των sub-prime αγορών, και η επίπτωση των κανόνων για τις τιμές.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ceps.eu/publications/price-rules-consumer-credit-should-eu-act

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων