Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Οκτ-2017 18:02

  Οι ιδιωτικοποιήσεις, οι ξένες επενδύσεις και τα δομικά εμπόδια

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα παραμένει χώρα "δύσκολη" για επενδύσεις αναπτύχθηκαν κατά την 2η ενότητα του συνεδρίου Capital + Vision.

  Ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της ΕΧΑΕ, τόνισε ότι οι σοβαρότερες ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα έχουν γίνει μέσω της διάθεσης μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, σημειώνοντας πως πάνω από 11 δισ. έχουν αντληθεί από το δημόσιο τα τελευταία 15 χρόνια. 

  O κ. Hans Wolfgang Kunz, Πρόεδρος της Veridos Ματσούκης Α.Ε, αναφέρθηκε στα αντικίνητρα που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές λόγω της πάγιας γραφειοκρατίας και του διαρκώς μεταβαλλόμενου φορολογικού πλαισίου. 

  Ο κ Ανδρέας Σάντης, Διευθύνων Σύμβουλος-Υπεύθυνος για την Ελλάδα και τις χώρες των δυτικων Βαλκανίων της NCH Capital Inc ανέπτυξε τα επενδυτικά σχέδια που υλοποιεί η εταιρεία και τα εμπόδια με τα οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη.

  Ο κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρώην Πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τόνισε ότι οι υποδομές της χώρας είναι σε κατάσταση... Αφρικής και ότι θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για να γίνουν ελκυστικές. 

  Ο κ. Θωμάς Λαμνίδης, Αντιπρόεδρος και Εταίρος της KLC Law Firm τόνισε με νόημα οτι οι επενδυτές προτιμούν αναπτυσσόμενες χώρες με πολιτική ασφάλιση του ρίσκου. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων