Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 21-Οκτ-2017 13:51

  Π. Παλαιολόγος (HotelBrain): Ο τουρισμός αναμένεται να εκτοξευτεί

  Π. Παλαιολόγος (HotelBrain): Ο τουρισμός αναμένεται να εκτοξευτεί
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

  "Έχουμε ένα από τα καλύτερα τουριστικά προϊόντα και το πουλάμε φτηνά γιατί δεν ξέρουμε πώς να το πουλήσουμε". Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος και ιδρυτής της HotelBrain, Πάνος Παλαιολόγος από το βήμα του συνεδρίου Capital+Vision, που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με το Capital.gr, περιέγραψε την εικόνα της ξενοδοχειακής αγοράς στην Ελλάδα σήμερα.

  Όπως είπε, χρειάζεται να επενδυθούν νέα κεφάλαια στην αγορά και να γίνουν επενδύσεις στα ξενοδοχεία που εκτός από τις υποδομές θα πρέπει να κατευθυνθούν στο marketing, στην ανάπτυξη του brand, στη βελτίωση της ποιότητας και στη δημιουργία εμπειρίας για τον επισκέπτη. "Ο τουρισμός είναι μια αγορά που περιμένει να εκτοξευθεί", δήλωσε χαρακτηριστικά. Όπως είπε ο πρόεδρος της HotelBrain, της εταιρείας που ασχολείται με το management και τη διαχείριση ξενοδοχείων, έχοντας στο χαρτοφυλάκιο της περισσότερες από 200 μονάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό, η πραγματική ευκαιρία για όσους θέλουν να επενδύσουν στον τουρισμό βρίσκεται στην κρυμμένη αξία που έχει η διαχείριση των ξενοδοχείων. Οι μονάδες θα πρέπει να επανατοποθετηθούν στην αγορά, επενδύοντας στην ποιότητα η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερη κερδοφορία και μεγαλύτερες αποδόσεις. "Υπάρχει ακόμη πολύ μεγάλο πεδίο δράσης στον ελληνικό τουρισμό".

  Ο κ. Παλαιολόγος είπε πως έχουμε επαρκείς ξενοδοχειακές υποδομές σε καταπληκτικούς προορισμούς. Εντούτοις παρά την άνοδο του τουρισμού πολλές μονάδες είναι αντιμέτωπες με κόκκινα δάνεια. Σε αυτό έπαιξε ρόλο, η μεγάλη εξάρτηση από τον μαζικό τουρισμό στο παρελθόν, αλλά και η έλλειψη επαγγελματικής  διαχείρισης και μη εκπαιδευμένου προσωπικού.     

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ